Kanelkage – klassisk, saftig og svampet

Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Kagen
175 g Smør - blødt
350 g Sukker
50 g Brun farin
10 g (5 tsk.) Kanel
500 g Hvedemel
0.5 tsk. Salt
2.5 tsk. Natron
6 dl. Kærnemælk
Glasur
75 g Smør
375 g Flormelis
1.5 spsk. Kakao
0.5 spsk. Instant kaffepulver
0.5 dl. Vand

Kanelkage – klassisk, saftig og svampet

En klassiker behøver ikke ny fortolkning

Fremhævet:
  • Kaffe
  • Kanel
  • Mel
  • Smør
Køkken:

ingredienser

  • Kagen

  • Glasur

Anvisninger

Del

En klassiker behøver ikke ny fortolkning

Hvem elsker ikke en god kanelkage? Det gør jeg i hvert fald.

En kanelkage er måske ikke lige så fancy som en fin mousse kage eller en cheesecake med spejlblank gelé. Men når det kommer til smag, så syntes jeg sagtens en kanelkage kan konkurrerer med alle de fine lidt mere avanceret kager. For hold nu k*ft hvor smager den altså bare lækkert!

Blød, svampet, sød og med en smule bitterhed fra kaffen i glasuren – jeg ELSKER det!

Og så lad os lige slå et slag for de klassiske bradepandekager – de er jo geniale. De er super nemme at tage med, de skal ikke på køl, de kræver ingen fancy forme og så er det nemt at lave store portioner.

Jeg vil det næste stykke tid komme med mine bud på lækre bradepandekager. så lad mig høre hvis der er en special kage i mangler en god opskrift på, skriv til mig på instagram, facebook eller i kommentar sporet under opskriften – jeg glæder mig til at høre fra jer!

Er du til lækre bradepandekager, så vil du helt sikkert også kunne lide Kirstens kage

Trin

1
Færdig

Kagen

Tænd ovnen på 200ºC alm. ovn (180ºC varmluft)
Det bløde smør, sukker og brun farin piskes godt sammen.

2
Færdig

Bland mel, kanel, natron og salt sammen i en skål og si det, så der ikke kommer klumper i dejen.
Rør melblandingen i smør massen skiftevis med kærnemælken.
Rør til der ikke er flere mel klumper.
Hæld dejen i en smurt lille bradepande (ca. 40 x 30 cm.)

3
Færdig

Bag kagen i ovnen i ca. 30 min. test om kagen er færdig ved at stikke en tandstik/strikkepind i kagen, sidder der dej rester på så giv kagen et par min. og test så igen.
Lad kagen køle mens du laver glasuren.

4
Færdig

Glasur

Smelt smøret i en lille gryde eller i mikroovnen.
Bland smeltet smør, flormelis, kako pulver, vand og instant kaffepulver sammen til en tyk glasur.
Når kagen er afkølet hældes glasuren på.
Vent med at skære i kagen til glasuren har sat sig, ellers ender det over det hele. Sæt evt. kagen i køleskabet til glasuren har sat sig.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Safran panna cotta
Forrige
Safran panna cotta med lemoncurd og gold ganache
chokoladekage
Næste
Chokoladekage med glasur og krymmel – helt klassisk og lækkert
Safran panna cotta
Forrige
Safran panna cotta med lemoncurd og gold ganache
chokoladekage
Næste
Chokoladekage med glasur og krymmel – helt klassisk og lækkert

Tilføj din kommentar