0 0
Kransekage top

Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Kransekagemasse
500 g Rå marcipan
200 g Flormelis
1 Past. æggehvide
Glasur
150 g Flormelis
1 Past. æggehvide

Kransekage top

Godt nytår!

ingredienser

  • Kransekagemasse

  • Glasur

Anvisninger

Del

Godt nytår!

Kransekage hører sig nytåret til, i hvert fald hvis du spørger mig! Jeg ELSKER kransekage, sprød/sej på ydersiden og blød og saftig inden i, lige præcis sådan er den her kransekage.
Har man ikke mod på at kaste sig ud i et kransekage tårn kan man sagtens bruge denne opskrift til at lave stænger med.
Kransekage tårn med ca. 8-10 ringe

Trin

1
Færdig

Ælt marcipan og flormelis godt sammen.
Pisk æggehviden let med en gaffel, og ælt den i lidt ad gangen.
Marcipanen skal være blød, men må endelig ikke blive klistret.

2
Færdig

Kom massen i en pose, og lig den på køl i min. 1-2 timer, gerne længere. Du kan sagtens have massen liggende nogen dage på køl.

3
Færdig

Tænd ovnen på 230º (ikke varmluft)
Rul kransekagemassen ud i stænger i 2 cm. tykkelse.
Med håndfladen trykker du let den ene side af rullen, så dejen danner den karakteristiske "trekant" når du rejser den op.

4
Færdig

Start med at skære et stykke på 8 cm.
Ønsker du et højt tyndt tårn, øger du længden med 2 cm. hver gang du skære, hvis du vil være sikker på at det ikke vælter øger du med 4 cm. ;-)
Husk at lave en rund kugle der passer til toppen.

5
Færdig

Form stykkerne til ringe, og placer dem på en bageplade med bagepapir.
Giv ringene et let tryk, evt. med et skærebræt, på toppen, så de får en lille flad del på toppen af trekanten, så står ringene mere stabilt.

6
Færdig

Bag ringene i 8-10 min. i midten af ovnen til de er gyldne, husk at sætte en ekstra bageplade ind under så undgår du brændte bunde.
Lad ringene køle af på pladen, da de er meget bløde når de er varme.

7
Færdig

Lad kransekagen køle helt af inden der kommes glasur på.
Når kransekagen er kold, kan du sagtens ligge den i en pose, og opbevare den til dagen efter.
Pisk glasuren sammen (den må endelig ikke blive for tynd, så løber den), og sprøjt de klassiske tunger på ringen.

8
Færdig

Brug også glasuren til at samle ringene med.
Pynt med serpentiner, knallerter eller andet nytårspynt.
Tip: temperer evt. noget chokolade og pensel bunden af ringen, det smager super godt.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Romsnitter – fedtebrød
Næste
Den lækreste chocolate drip cake med squash
Forrige
Romsnitter – fedtebrød
Næste
Den lækreste chocolate drip cake med squash

Tilføj din kommentar