0 0

Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Mørbradgryde
1 Løg
1 spsk. Paprika
0,5 spsk. Røget paprika
125 g Bacon I tern
200 g Cocktailpølser
300 g Champignon
2 stk. Rød peberfrugt
500 g Svinemørbrad
5 dl. Fløde
1 dåse Hakket tomater
1 lille dåse Tomat puré
Kartoffelmos
2 kg. Kartoffel
120 g Smør
75 g Creme fraiche
Efter smag Salt og peber
Efter smag Persille

Mørbradgryde med kartoffelmos

Fløde, bacon og champignon kan man andet end at elske det?

Fremhævet:
  • Bacon
  • Gris
  • Kartofler
  • Løg
  • Peber frugt
  • Pølse
  • Svampe
Køkken:

ingredienser

  • Mørbradgryde

  • Kartoffelmos

Anvisninger

Del

Mørbradgryde – en familiefavorit

Nok siger kalenderen forår, men derfor kan man godt nyde en lækker gryderet med kartoffelmos – i hvert fald hjemme ved os!

Mørbradgryde er et hit både hos børn og voksne her hjemme. Min søn Marius trak næsten ikke vejret mellem hver bid han tog. Og da han opdagede der var rester tilbage til dagen efter, kom der et “juhu” da vi skulle have aftensmad😂.

Men med en kombinationen af fløde, bacon og champignon kan man så andet end at elske det?

Den her ret er nem at lave, og det er også en god ret hvis der er en masse grøntsager i køleskabet der er ved at blive trætte af livet, så kommer du dem bare i gryden.
Det er en perfekt ret at lave dobbeltportion af. Frys sovs og kartoffelmos ned hver for sig. Så får du en lækker bagt kartoffelmos næste gang du skal have mørbradgryde.

Hvis du er vil med simremad/gryderetter så vil du helt sikkert også elske min opskrift på koteletter i fad, den finder du her.

Trin

1
Færdig

Krtoffelmos

Skræl alle dine kartofler og skær dem i kvarte (så tager det ikke så lang tid at koge dem) .
Kom dem i en stor gryde og lad dem koge i 15-20 min. mens du forbereder din mørbradgryde.

2
Færdig

Mørbradgryde

Start med at hakke løget, skære champignonerne i kvarte og skær peberfrugten i halvgrove tern.
Skær din mørbrad i mundrette stykker.

3
Færdig

Varm lidt olie op i en stor gryde, og steg løgene her i til de begynder at klare.
Tilsæt paprika og steg det af i ca. 1 min.

4
Færdig

Kom bacon i gryden og lad det stede med i et par minutter.
Så er det tid til at mørbraden skal i gryden, lad også den stege af i et par min.
Kom nu cocktailpølser, svampe og peberfrugt i gryden sammen med hakkede tomater, tomat puré og fløde.

5
Færdig

Lad retten koge i ca. 15 min. Mens retten koger fortsætter du med din kartoffelmos.

6
Færdig

Kartoffelmos

Dræn kartoflerne fra vand, og kom dem retur i gryden.
Tilsæt ca. halvdelen af smøren og pisk din kartoffelmos til den ønskede konsistens (nogen kan lide klumper, andre kan ikke)
Kom resten af smøren i sammen med creme fraichen og pisk det godt sammen. Smag til med salt og beder, og evt. lidt mere smør.

7
Færdig

Mørbradgryde

Når din mørbradgryde har kogt i ca. 15 min. tjekker du om kødet har den mørhed du ønsker. Har den det, så smager du retten til med salt og peber.

8
Færdig

Serveres med din lækre kartoffelmos, og et drys frisk hakket persille.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Kindercookies
Forrige
Cookies med kinder chokolade
forårskage
Næste
Forårskage med stikkelsbær
Kindercookies
Forrige
Cookies med kinder chokolade
forårskage
Næste
Forårskage med stikkelsbær

En kommentar Skjul kommentarer

Tilføj din kommentar