

Dejen | |
1.5 dl Kærnemælk | |
40 g Gær | |
1 Æg | |
2 spsk. Sukker | |
100 g Smør | |
370 g Hvedemel | |
Salt | |
0.5 Vanilje stang | |
1 tsk. Kardemomme | |
Rabarber kompot | |
150 g Rabarber | |
0.5 Vanilje stang | |
35 g Rørsukker | |
0.25 dl Vand | |
2 tsk. Majsstivelse | |
Remonce | |
60 g Rørsukker | |
60 g Smør | |
60 g Marcipan | |
Andet | |
30 g Mørk chokolade | |
Flormelis | |
Rabarbersaft |
Smager af forår og sommer
Rabarber er en fantastisk ting, specielt når de kommer fra egen have! Jeg har for nyligt lavet disse lækre rabarber boller med remonce, og en smule mørk chokolade i – bliver det meget bedre?
1 Færdig | DejenOpløs gæren i den lune kærnemælk, kom æg, sukker, vanilje korn, salt, kardemomme og blødt smør i. |
2 Færdig | Kom melet i lidt ad gangen, mens dejen æltes i røremaskinen. |
3 Færdig 1 time | Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time, eller til dobbelt størrelse. |
4 Færdig | Rabarber kompotKom hele molevitten, undtagen majsstivelsen, op i en gryde og lad det koge til rabarberen er mør. |
5 Færdig | Kom kompotten i en bøtte med låg, og stil den i fryseren til den er kold. |
6 Færdig | RemoncePisk, rørsukker, marcipan og blødt smør sammen. |
7 Færdig | Tænd ovnen på 200ºC. |
8 Færdig | Rul dejen ud i en rektangel, ca. 0,5 cm tyk. og del den i 12 lige store firkanter. |
9 Færdig | De fire hjørner samles og trykkes godt sammen. Klem resten af sammenføjningerne godt sammen, så ikke alt det lækre fyld flyder ud. (Se evt. min opskrift på fastelavnsboller, det er sammen fremgangsmetode til lukning af bollerne) |
10 Færdig 10-14 min. | Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, med sammenføjningen nedad. |
11 Færdig | Pisk flormelis og koncenteret rarbersaft sammen. Held ovenpå bollerne. |