Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Dejen
1.5 dl Kærnemælk Stuetemp.
40 g Gær
1 Æg
2 spsk. Sukker
100 g Smør Stuetemp.
370 g Hvedemel
Salt
0.5 Vanilje stang
1 tsk. Kardemomme
Rabarber kompot
150 g Rabarber
0.5 Vanilje stang
35 g Rørsukker
0.25 dl Vand
2 tsk. Majsstivelse Kan undlades
Remonce
60 g Rørsukker
60 g Smør Stue temp.
60 g Marcipan
Andet
30 g Mørk chokolade
Flormelis
Rabarbersaft Konsentreret

Rabarber boller

Smager af forår og sommer

ingredienser

  • Dejen

  • Rabarber kompot

  • Remonce

  • Andet

Anvisninger

Del

Forårsrabarber

Rabarber er en fantastisk ting, specielt når de kommer fra egen have! Jeg har for nyligt lavet disse lækre rabarber boller med remonce, og en smule mørk chokolade i – bliver det meget bedre?

Trin

1
Færdig

Dejen

Opløs gæren i den lune kærnemælk, kom æg, sukker, vanilje korn, salt, kardemomme og blødt smør i.

2
Færdig

Kom melet i lidt ad gangen, mens dejen æltes i røremaskinen.
Dejen skal være blød og lige på grænsen til at være klistret. Lad gerne dejen ælte i 5-10 min.

3
Færdig
1 time

Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time, eller til dobbelt størrelse.

4
Færdig

Rabarber kompot

Kom hele molevitten, undtagen majsstivelsen, op i en gryde og lad det koge til rabarberen er mør.
Kom majsstivelsen i, og pisk det godt rundt, for at undgå klumper. (opløs evt. stivelsen i en smule vand først, for at undgå klumper)

5
Færdig

Kom kompotten i en bøtte med låg, og stil den i fryseren til den er kold.

6
Færdig

Remonce

Pisk, rørsukker, marcipan og blødt smør sammen.

7
Færdig

Tænd ovnen på 200ºC.
Beklæd 2 bradepander med bagepapir.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let igennem.
Er den meget fugtig, kan du ælte lidt mere mel ind i den, men pas på det ikke bliver for meget, så bliver de tørre.

8
Færdig

Rul dejen ud i en rektangel, ca. 0,5 cm tyk. og del den i 12 lige store firkanter.
Placer en tsk. rabarberkompot midt på dejen, sammen med en lille klump remonce og nogle små stykker mørk chokolade.

9
Færdig

De fire hjørner samles og trykkes godt sammen. Klem resten af sammenføjningerne godt sammen, så ikke alt det lækre fyld flyder ud. (Se evt. min opskrift på fastelavnsboller, det er sammen fremgangsmetode til lukning af bollerne)
LINK: //detgladekoekken.dk/fastelavnsboller-koldthaevet/

10
Færdig
10-14 min.

Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, med sammenføjningen nedad.
Pensles og bages i 10-14 min. i ovnen, eller til de er lækre gyldne.

11
Færdig

Pisk flormelis og koncenteret rarbersaft sammen. Held ovenpå bollerne.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 2 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Chocolate Drip Cake
Næste
Bastogne cupcakes
Forrige
Chocolate Drip Cake
Næste
Bastogne cupcakes

Tilføj din kommentar