1 1

Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Kiksebund
300 g Digistive kiks
125 g Smør
Rabarberfyld
300 g Rabarber
100 g Sukker
0.5 dl Vand
Cheesecake fyld
400 g Flødeost
5 dl. Fløde
150 g Sukker
2 stk. Vanilje stang Kan erstattes med 1 spsk vaniljepasta
5 dl. Yoghurt naturel
9 bl. Husblas
Rabarber gele
300 g Rabarber
1 dl Vand
100 g Sukker
4 bl. Husblas

Rabarber cheesecake

Frisk rabarber cheesecake

Fremhævet:
  • Kiks
  • Smør

ingredienser

  • Kiksebund

  • Rabarberfyld

  • Cheesecake fyld

  • Rabarber gele

Anvisninger

Del

Den perfekte dessert

En cheesecake er den perfekte dessert, specielt den her rabarber cheesecake. Den kan forberedes dagen før, og så kan den pyntes på uendeligt mange måder. Faktisk behøver en cheesecake slet ikke pynt hvis man ikke har tid/lyst eller overskud til at pynte den. Den står så fint i sig selv med den klare gele og de skarpe kanter.

Jeg har dog valgt at pynte min cheesecake, for det er noget af det jeg ELSKER ved at lave kager. Den her cheesecake har jeg pyntet med krystalliseret hvid chokolade, marengstoppe, rabarber strimler og skovsyre.

Desuden kan en cheesecake nemt varieres i det uendelige, er du ikke lige til rabarber, kan du nemt erstatte rabarber med en anden frugt.

Opskriften på de fine marengstoppe finder du på Bagvrk’s hjemmeside lige her,  Lene har også skrevet en meget grundig vejledning, så du er I helt trykke hænder.

Hvis du, lige som mig, elsker cheesecake så vil du helt sikkert også kunne lide den her lækre cheesecake med Baileys.

Trin

1
Færdig

Kiksebund

Smelt smøren og knus kiksene fint, gerne i en blender.
Bland kiks og smør godt sammen.

2
Færdig

Find en springform frem (ca. 20-24 cm. i diameter) beklæd bunden med bagepapir og siderne med kageplast.
Har du ikke kageplast, så klip nogle brede strimler af bagepapir og brug dem.

3
Færdig

Kom kikse blandingen i springformen og fordel det ud over bunden.
Brug bunden af et glas til at trykke bunden sammen.
Stilles på køl ind til ostemassen er klar.

4
Færdig

Rabarberfyld

Kom rabarber, sukker og vand i en gryde, og lad det koge til rabarberne bliver møre.
Blend massen med en stavblender.
Mine rabarber er vinrabarber og masen bliver derfor ikke lyserød med nærmere brun. Derfor tilføjer jeg en anelse rød farve til massen.

5
Færdig

Ostemassen

Start med at lægge husblassen i blød i rigeligt med koldt vand.
I en skål piskes ost, sukker og vanilje sammen.

6
Færdig

Pisk yoghurten i ostemassen.
I en anden skål piskes fløden let (det må endelig ikke blive til flødeskum)

7
Færdig

Find dit lune rabarber fyld frem og kom det udblødte husblas i og opløs det.
Vend det sammen med oste/yoghurtmassen. (rabarbermassen må ikke være brandvarm når du blander det, det skal være håndlunt)
Vend tilsidst fløden i.

8
Færdig

Hæld ostemassen ud over kiksebunden og stil den tilbage på køl i mindst 4-6 timer, helst til næste dag.

9
Færdig

Rabarbergele

Kom husblas i blød i rigeligt med koldt vand.
Kog rabarber, sukker og vand op til rabarberne er møre. Du må endelig ikke begynde at mose det for meget, så bliver geleen grumset.

10
Færdig

Passer rabarbermassen gennem en sigte, uden at mase det.
Opløs husblassen i den lune rabarber "saft" og lad det køle til det er ca. 35 grader varmt.
Det er vigtigt du venter på at geleen køler af, ellers smelter du ostemassen når du hælder den på.

11
Færdig

Når din cheesecake har sat sig, og geleen er kølet af til 35ºC eller der under, hælder du geleen ud over kagen, og stiller den på køl igen til den har sat sig helt. Ca. 1 time.

12
Færdig

Pyntning

Når geleen har sat sig, er kagen klar til at blive pyntet.
Jeg har pyntet min kage med krystalliseret hvid chokolade, rabarberstrimler, skovsyre og marengs toppe.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Milkshake
Forrige
Karamel milkshake – perfekt til sommervarmen
Kammerjunker
Næste
Hjemmelavet kammerjunker
Milkshake
Forrige
Karamel milkshake – perfekt til sommervarmen
Kammerjunker
Næste
Hjemmelavet kammerjunker

9 Kommentarer Skjul kommentarer

Ja, jeg tænkte at det ikke var nødvendigt at opfinde den dybe tallerken mere end en gang.
Og mange tak

Den ser virkelig lækker ud! 🙂
Jeg har planer om at lave den til en barnedåb, hvor jeg er “kommet til” at love at stå for kagerne 😉 Jeg overvejer lidt at lave halvanden portion for at få en lidt større diameter på kagen – men hvor stor, tror du? 28 cm?
Takker for hjælpen på forhånd 🙂

Hej Nanna
Ja sagtens, bare husk at nedjuster sukker mængden da hindbær ikke er lige så syrlige som rabarber

Hvor meget vand skal der i din gele’ . Der står ikke noget i opskriften, men det gør der i beskrivelsen. Tak for en Nem, lækker og flot dessert

Hej Heidi
Hov, ja den er da smuttet. Det er nu tilføjet 🙂
Go’ weekend!
Hilsen Nicoline

Tilføj din kommentar