Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Mørdej
300 g Hvedemel
150 g Smør
100 g Flormelis
1 Æg
1 tsk. Vaniljepasta
Mazarinmasse
150 g Marcipan
150 g Rørsukker
150 g Smør - blødt
150 g (ca. 3 stk.) Æg
50 g Usaltet pistacie
125 g Rabarber
Crumble
50 g Havregryn
50 g Sukker
50 g Smør
Marengs
100 g Past. æggehvide
100 g Sukker
100 g Flormelis

Køb udstyret til kagen i webshoppen

Tærtering firkantet
Tærtering rund
Tyl 1A
Tyl 4B
Special Moment

Rabarber crumble tærte

Forårs tærte

ingredienser

  • Mørdej

  • Mazarinmasse

  • Crumble

  • Marengs

  • Køb udstyret til kagen i webshoppen

Anvisninger

Del

Rabarber crumble tærte – JA TAK!

Rabarberne er på sit højeste lige nu, og det skal selvfølgelig udnyttes til at bage kage – hvad ellers?
Denne tærte er bygget op af flere elementer, men den er bestemt ikke svær at lave, så du kan roligt give dig i kast med den.

Tærten består af en vaniljemørdej, pistacie mazarin, rabarber stykker, crumble og selvfølgelig et lag marengs på toppen.

Jeg har pyntet kagen på 2 forskellige måder, for at vise, hvor nemt det er, at ændre udseendet og udtrykket på en kage ved blot at bruge en anden tyl, brænde marengsen eller bruge noget andet pynt.

Denne opskrift passer til en tærteform Ø25 med høje sider. Jeg brugte 2 mindre perforeret tærte ringe.

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Tak fordi du læser med❤️

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Trin

1
Færdig

Mørdej

Alle ingredienserne kommes i en foodprocessor og blendes til en ensartet masse.
Hæld dejen ud på bordet, samle dejen hurtigt, pak dejen ind i film og stil den på køl.
Har du ikke en food processor, kan du sagtens samle dejen med hænderne eller en el-mixer.
Bare pas på at du ikke overblander det, så bliver dejen ikke sprød.

2
Færdig

Mazarin

Tænd ovnen på 180ºC varmluft.
Blend pistacie nødderne til fint mel.
Riv marcipanen groft på et rivejern og kom den i en skål sammen med rørsukker, blødt smør, æg og pistacie mel.
Pisk massen sammen med en el-mixer til massen er ensartet.
Sæt massen til side mens du laver din crumble

3
Færdig

Crumble

Kom havregryn, sukker og smør i en skål og smulder det sammen med hænderne.

4
Færdig

Samling af tærten

Rul mørdejen ud i 2-3 mm. tykkelse og kom dejen i formen.
Tip: rul dejen om kagerullen og tril den ud over formen, så er det lidt lettere at styre ;)

5
Færdig

Kom mazarin massen i og fordel den jævnt over mørdejen.
Skær din rabarber i ca. 1 cm, tykke skiver og placer dem jævnt fordelt i mazarin massen.

6
Færdig

Fordel din crumble over tærten.
Sæt tærten midt i ovnen og bag den i ca. 25 min.

7
Færdig

Marengs

Pisk hviderne stive.
Når de begynder at blive hvide kommer du lidt af sukkeret i ad gangen.
Bliv ved med at piske ind til alt sukkeret er pisket i, og ind til der ikke længere er sukker der knaser i marengsen.
Sigt flormelis i marengsen og vend det sammen ind til det er en ensartet masse.

8
Færdig

Kom marengs i en sprøjtepose med tyl og dekorer din tærte som du har lyst til.
Brænd evt. din marengs.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Flødebollekursus
Forrige
Flødeboller med pistacie bund
flødebolle kage
Næste
Flødebolle kage – brownie, saltkaramel og flødebolle masse😍
Flødebollekursus
Forrige
Flødeboller med pistacie bund
flødebolle kage
Næste
Flødebolle kage – brownie, saltkaramel og flødebolle masse😍

2 Kommentarer Skjul kommentarer

Hej Amalie
Nej, den smelter ikke helt. Har du brugt rigtig smør eller smørbar?
Smørbar smelter meget lettere end rigtig smør nemlig 🙂
Vh Nicoline // Det Glade Køkken

Tilføj din kommentar