Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
5 dl Vand
350 g Grødris
2 liter Sødmælk
0.5 tsk. Salt
1 Vanilje stang Kan undlades

Risengrød

Med en smør klat smør

Fremhævet:
  • Kanel
  • Ris
  • Smør

ingredienser

Anvisninger

Del

Med en smør klat smør

Risengrød er lig med jul for mig, selvom jeg også nogen gange laver det uden for december måned, for hvorfor nøjes med at spise det i december;-)

Risengrød passer perfekt som aftensmad eller eftermiddags hygge når børnene kommer hjem fra børnehave.

Og så er resterne næsten endnu bedre end selve grøden, for den skal der selvfølgelig laves klatkager af. Den opskrift finder du her.
Derfor får i opskriften her, på den version der stilles under dynen.
Har du ikke tålmodighed til at vente på at dynen tryller for dig, så er der også en vejledning til hvordan du kan lave grøden uden brug af dyne.

Trin

1
Færdig
15-20 min.

Kog ris og vand op i en stor gryde, når det koger hældes mælk, salt og de udskrabet vaniljekorn og den tomme stang i.
Kog det langsomt op (hav tålmodighed, det tager noget tid, men sætte du fuld power på blusset risikere du det brænder på).
Lad det koger 15-20 min. hvor du røre i det jævnligt.

2
Færdig
1 time

Tag gryden af varmen, sæt den på en bordskåner/skærebræt, kom et viskestykke over (så er du sikker på der ikke kommer alt for meget risengrøds damp i din dyne) og stil den ind i sengen, godt pakket ind i den tykke vinterdyne.
Rør rundt efter 30 min.
Vil man ikke lave den under dynen, fortsætter man blot med, at lade det koge mens man røre i det, ind til grøden er færdig.

3
Færdig

Den brude være færdig efter en time, hvis ikke den er det, så lad den stå lidt længere.
Er du utålmodig, så sæt den tilbage på komfuret og lav den færdig.

4
Færdig

Nydes selvfølgelig med rigeligt kanel, sukker og smør.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Rabarber/lime kage – Verdens bedste lagkage, intet mindre!
Næste
Klatkager – rester på den lækre måde
Forrige
Rabarber/lime kage – Verdens bedste lagkage, intet mindre!
Næste
Klatkager – rester på den lækre måde

Tilføj din kommentar