




5 dl Vand | |
350 g Grødris | |
2 liter Sødmælk | |
0.5 tsk. Salt | |
1 Vanilje stang |
Med en smør klat smør
Risengrød er lig med jul for mig, selvom jeg også nogen gange laver det uden for december måned, for hvorfor nøjes med at spise det i december;-)
Risengrød passer perfekt som aftensmad eller eftermiddags hygge når børnene kommer hjem fra børnehave.
Og så er resterne næsten endnu bedre end selve grøden, for den skal der selvfølgelig laves klatkager af. Den opskrift finder du her.
Derfor får i opskriften her, på den version der stilles under dynen.
Har du ikke tålmodighed til at vente på at dynen tryller for dig, så er der også en vejledning til hvordan du kan lave grøden uden brug af dyne.
1
Færdig
15-20 min.
|
Kog ris og vand op i en stor gryde, når det koger hældes mælk, salt og de udskrabet vaniljekorn og den tomme stang i. |
2
Færdig
1 time
|
Tag gryden af varmen, sæt den på en bordskåner/skærebræt, kom et viskestykke over (så er du sikker på der ikke kommer alt for meget risengrøds damp i din dyne) og stil den ind i sengen, godt pakket ind i den tykke vinterdyne. |
3
Færdig
|
Den brude være færdig efter en time, hvis ikke den er det, så lad den stå lidt længere. |
4
Færdig
|
Nydes selvfølgelig med rigeligt kanel, sukker og smør. |