Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Dejen
2.5 dl Sødmælk
70 g Smør Stue temp.
20 g Gær
475 g Hvedemel
1 Æg
60 g Sukker
Salt
1 Vanilje stang Evt. 0.5 tsk. ekstrakt
Glaze
200 g Flormelis
1 tsk. Lys sirup
0.5 dl Vand
Efter smag Vanilje ekstrakt
Andet
1.5 L Rapsolie

Syndige donuts med glaze

Lune donuts er der ikke meget der slår!

ingredienser

  • Dejen

  • Glaze

  • Andet

Anvisninger

Del

Lune donuts er der ikke meget der slår!

At få serveret en luftig og lun donut det er da lykken!
Her får du en opskrift på lige netop det, og så er det endda slet ikke så svært som det ser ud!

Trin

1
Færdig

Dejen

Lun mælken og smelt smørret, hæld smør og mælk i en røreskål, og lad det køle til ca. 35 grader (hånd lun), og opløs gæren her i.

2
Færdig

Tilsæt sukker, salt, allehånde, vaniljekorn, æg og ca. halvdelen af melet.
Rør det rundt nogle gange og kom så resten af melet i.

3
Færdig

Her er det en fordel at have en røremaskine (med dejkrog) for nu skal dejen røres i ca.5 min.
Når dejen begynder at slippe siderne er den færdig rørt. Den må gerne være meget fugtig, men den skal ikke være meget klistret.

4
Færdig
1 time

Smør en skål med olie/spray den med bagespray, kom dejen i skålen og lad den hæve, tildækket, til den er dobbelt størrelse, ca. 1 time.

5
Færdig

Find 2 bageplader frem, beklæd dem med bagepapir, og drys dem godt med mel.
Drys bordet med mel, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen igennem, og rul den så ud til ca. 1 cm tykkelse.

6
Færdig

Brug 2 udstikkere til at udstikke dine donuts, 1 stor og en lille til hullet. (husk at gemme "hullet", de smager godt fyldt med syltetøj)

7
Færdig
20-30 min.

Læg dine donuts på den meldrysset bageplade. Stil pladerne med donuts ind i ovnen (den skal være SLUKKET), kog 2-3 dl vand og hæld vandet i en skål/et fed og stil det kogende vand ind i bunden af ovnen, under dine donuts, luk lågen og lad dem hæve i 20-30 min, eller til ca. dobbelt størrelse.

8
Færdig

Mens dine donuts hæver, opvarmer du langsomt din olie til 180ºC i en gryde/wok.
Det er vigtigt at temperaturen ikke er under eller over (5ºC +/- gør ikke noget), da dine donuts ellers bliver under-/overbagt.

9
Færdig

Når olien er varm og dine donuts er hævet færdigt skal de friteres.
Kom forsigtig dine donuts i gryden og vend dem efter ca. 1 min, når de er lysebrune.
De skal have ca. 1 min. på hver side, afhængig af størrelsen på dem.
Placer dine donuts på en rist med fedtsugende papir.

10
Færdig

Glaze

Når de er kølet nok af til at du kan holde dem, er de klar til glaze.
Band alle ingredienserne til glaze sammen og dyp dine donuts i. Stil dem på en rist så de kan dryppe af.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 2 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Spaghetti carbonara
Næste
Chocolate Drip Cake
Forrige
Spaghetti carbonara
Næste
Chocolate Drip Cake

Tilføj din kommentar