0 0

Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Træstamme masse
800 g Kagerester Jeg bruger 300 g lagkagebunde og 500 g chokoladekage/brownies
40 g Kakaopulver
75 g Syltetøj - hindbær
1.5 spsk Romessens Smag dig frem. De forskellige mærker smager ikke ens.
Marciapnbånd
400 g Marcipan
200 g Flormelis
4 spsk. Glukose sirup
pastafarve
Chokolade overtræk
150 g Callebaut mørk chokolade
15 g Kakaosmør

Køb udstyret til kagen i webshoppen

Rullepind
Callebaut mørk chokolade
Kakaosmør
pastafarve
Kagetopper

Træstammer med marmoreret marcipan

Kagerester i nye klæder

ingredienser

  • Træstamme masse

  • Marciapnbånd

  • Chokolade overtræk

  • Køb udstyret til kagen i webshoppen

Anvisninger

Del
Indeholder reklame for Dr. Oetker – Ocean mix krymmel

Træstammer med marmoreret marcipan er en nem måde, at gøre dine træstammer ekstra fine på.
Det er slet ikke så svært, som du måske tror, at lave marmoreret marcipan bånde. Bare kast dig ud i det! Og når først du smager dine lækre træstammer, så er der ingen der ser om marcipanen er en smule krakeleret – pyt 😉

Hvis du gerne vil se hvordan man laver marmoreret marcipanbånd, så hop over på min Instagram, der ligger en fastgjort storie hvor jeg viser hvordan jeg gør. Og husk lige at jeg er altså ikke ekspert, så jeg gør det på min måde, der er sikkert 1000 måder at gøre det på, men den her metode virker for mig.

Ingen kagerester?

Står du og skal lave en portion træstammer og tænker, “men for pokker Nicoline, jeg har jo ikke nogen kagerester, vi spiser vores kager op” så fortvivl ikke. Det er nemlig fuldt ud legalt at “snyde” sig til kagerester.

Du kan hoppe på cyklen og drøne i Netto. De har kager i “Brødhuset” du sagtens kan bruge. Og gør du det de sidste 2 timer der er åbent, så er det endda billigere 😉 Og ja, du kan også snildt tøffe forbi hylden med kager fra Dancake, Karen Volf osv. de kan nemlig også sagtens bruges! Roulader, mazarinkage, chokoladekage, gulerodskager, muffins, brownies, wienerbrød osv.

Tip

Når jeg bager kager, så skal bundene næsten altid skæres til så de er lige, eller passer i formen. Selvom det ikke er ret meget kage der skæres af, så kommer jeg det altid i fryseren. For til sidst, så er der rester nok til en omgang romkugler eller træstammer.

Vil du gerne have, at dine træstammer er lavet med bagerbrød, så kan jeg anbefale appen Too good to go.
Her kan du købe overskuds brød og kage fra din lokale bager og supermarked til billige penge. Det er både godt for pengepungen og miljøet – what’s not to like?

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Tak fordi du læser med❤️

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Trin

1
Færdig

Træstamme masse

Kom dine kagerester i en skål og brug din elmixer eller k-spaden på røremaskinen til at røre dine rester til kage smulder.

2
Færdig

Tilføj kakaopulver, syltetøj og rom essens (husk at smage til, de forskellige mærker smager ikke ens)
Rør godt rundt ind til det danner en ensartet fast masse.

3
Færdig

Er dejen ikke sammenhængende nok, så kom en smule mere syltetøj i. Kagerester er forskellige, så det handler om at mærke og smage sig frem.
Lad massen stå mens du forbereder marcipanbåndet.

4
Færdig

Marcipan bånd

Hvis du vil lave marmoreret marcipan bånd foreslår jeg, at du hopper over på Instagram og ser min video, den ligger i highlights.
Farv marcipanen i de ønskede farver. Rul den i forskellige størrelse pølser og placer dem på skift i et bånd.
Tryk dem sammen og rul dem sammen til en lang rulle.

5
Færdig

Læg rullen sammen, og twist den.
Rul den igen til en lang rulle, og gentag til du syntes marmoreringen er passende.

6
Færdig

Rul marcipanen ud i ca. 2-3 mm. tykkelse og ca. 12 cm. bred.

7
Færdig

Træstamme masse

Rul træstamme massen til en lang pølse, ca. 5-6 cm i diameter.
Placer den på marcipanbåndet.
Stryg kanterne let med vand, og rul marcipanbåndet om træstamme massen.

8
Færdig

Skær træstammerne i de ønskede størrelser.
Temperer chokoladen, og dyp enderne i chokoladen.
Jeg har pyntet enderne på mine træstammer med Dr. Oetker Ocean mix krymmel, de giver dem et rigtig fint udtryk.
Lad chokoladen sætte sig og de er nu klar til at blive spist.

flødebolle kage
Forrige
Flødebolle kage – brownie, saltkaramel og flødebolle masse😍
flødebolle kage
Forrige
Flødebolle kage – brownie, saltkaramel og flødebolle masse😍

En kommentar Skjul kommentarer

Tilføj din kommentar