Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
120 g Smør
3 dl Mælk
2 dl Vand
50 g Gær
2 Æg
3 tsk. Kardemomme
2 tsk. Salt
3 spsk. Sukker
1 kg. Hvedemel

Varme hveder med kardemomme

Der skal hveder til!

ingredienser

Anvisninger

Del

Der skal hveder til!

Når det er store bededag, så skal der varme hveder til! De smager himmelsk helt friskbagte, men de er bestemt også lækre dagen efter, når de lige har været forbi og hilse på brødristeren.
Ønsker du at dine hveder skal være grovere, så erstat evt. 1/3 del af hvedemelet med fuldkornshvedemel.

Trin

1
Færdig

Mælk og smør kommes i en lille gryde, og lunes ind til smørret smelter.
Hæld det i en skål sammen med vand og gær, og opløs gæren heri.

2
Færdig

Tilsæt æg, kardemomme, salt og sukker, og rør det let rundt.
Kom melet i lidt efter lidt, mens der røres (gerne på maskine), ind til dejen er fugtig og smidig. Dine fingre skal lige præcis ikke bliv klistret af at røre dejen.

3
Færdig
1 time

Stil dejen til hævning med et rent klæde over i 1 time.

4
Færdig

Del dejen i 16 lige store stykker og rul dem til boller. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir på. Alle bollerne skal være på 1 plade. De må ikke røre hinanden.

5
Færdig

Stil pladen med bollerne ind i ovnen (som er kold!) sil en bradepande ind under med et ildfast fad på. Kog 1-2 L vand (afhængig af hvor stort dit fad er) og hæld det kogende vand i fadet og luk ovnen. Lad bollerne hæve i ca. 20 min. i den slukkede ovn, eller ind til bollerne er hævet sammen.

6
Færdig

Tag begge plader ud af ovnen igen, og tænd ovnen på 200ºC og lad den varme helt op, inden du igen sætter dine hveder i ovnen, og lader dem bage i 12-15 min.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 2 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Forrige
Rabarbersaft
Næste
Spaghetti carbonara
Forrige
Rabarbersaft
Næste
Spaghetti carbonara

Tilføj din kommentar