Pizza med ricotta, kartofler og rosmarin

6 personer

Hjemmelavet pizza med ricotta, kartofler og rosmarin på en sprød hjemmelavet pizzabund smager fuldstændig fantastisk!

Kartoffelpizza med rosmarin

Kartoffelpizza er én af mine yndlingspizzaer. Det er en hvid pizza med ricotta, kartofler og rosmarin. Den smager helt fantastisk! En hvid pizza vil sige at man bruger ricotta, mascarpone eller flødeost i stedet for tomatsauce.

Hjemmelavet pizzadej

Den her opskrift på pizzadej har jeg virkelig testet igennem. Og nu, er det endelig lykkedes at få dejen perfekt!

Og jeg er ked af at sige det, men der er (efter min mening) ingen hurtig vej til en super lækker, sprød, saftig og tynd pizza dej. Det tager ca. 6 timer fra start til pizzaerne kan spises. hvis du følger denne opskrift, og det er der en helt særlig grund til. Dejen står til autolyse i 3 timer, den kan sagtens sættes over om morgenen og stå til om eftermiddagen.

Autolysen hjælper med, at udvikle et bedre glutennet i dejen. Melet får bedre mulighed for at absorbere vandet, dejen vil trække sig sammen og den bliver mere glat og smidig at arbejde med. Derfor vil du også opleve, at når din autolyse er færdig, vil din dej være meget mere elastisk end da du satte den til autolyse.

Det absolut bedste resultat får du ved, at bage dem på et bagestål i en varm ovn. Vores ovn kan kun blive 230 grader varm, men 250 grader ville være optimalt.

star

2 kommentarer

Annette

Hej. Vi er så glade for denne opskrift.
Hvor lang tid ælter du din dej? Jeg synes min stadig er meget klistret og jeg kan ikke trække så meget i min, selvom den ælter i 10-15 min

Maria

Hej.. Jeg er igang med opskriften på pizzadej. Lyder Helt fantastisk og er meget spændt på resultatet.
Kan man evt gemme dejen i køleskabet natten over og først bruge den i morgen til aften?? 🍕😊

Vi hjælper hinanden

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Flere populære opskrifter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær den første til at få produktnyheder, rabatter og de nyeste opskrifter