Kager, Opskrifter, tærter

Rabarber crumble tærte

Rabarber crumble tærte

Rabarber crumble tærte – JA TAK!

Rabarberne er på sit højeste lige nu, og det skal selvfølgelig udnyttes til at bage kage – hvad ellers?
Denne tærte er bygget op af flere elementer, men den er bestemt ikke svær at lave, så du kan roligt give dig i kast med den.

Tærten består af en vaniljemørdej, pistacie mazarin, rabarber stykker, crumble og selvfølgelig et lag marengs på toppen.

Jeg har pyntet kagen på 2 forskellige måder, for at vise, hvor nemt det er, at ændre udseendet og udtrykket på en kage ved blot at bruge en anden tyl, brænde marengsen eller bruge noget andet pynt.

Denne opskrift passer til en tærteform Ø25 med høje sider. Jeg brugte 2 mindre perforeret tærte ringe.

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Har du set vores webshop med lækkert bageudstyr?

Rabarber crumble tærte

Forårs tærte
Udskriv Pinterest
Antal: 12 stk

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

MØRDEJ

  • 300 g Hvedemel
  • 150 g Smør
  • 100 g Flormelis
  • 1 Æg
  • 1 tsk. Vaniljepasta

MAZARINMASSE

  • 150 g Marcipan
  • 150 g Rørsukker
  • 150 g Smør - blødt
  • 150 g ca. 3 stk. Æg
  • 50 g Usaltet pistacie
  • 125 g Rabarber

CRUMBLE

  • 50 g Havregryn
  • 50 g Sukker
  • 50 g Smør

MARENGS

  • 100 g Past. æggehvide
  • 100 g Sukker
  • 100 g Flormelis

Sådan gør du

MØRDEJ

  • Alle ingredienserne kommes i en foodprocessor og blendes til en ensartet masse. Hæld dejen ud på bordet, samle dejen hurtigt, pak dejen ind i film og stil den på køl. Har du ikke en food processor, kan du sagtens samle dejen med hænderne eller en el-mixer. Bare pas på at du ikke overblander det, så bliver dejen ikke sprød.

MAZARIN

  • Tænd ovnen på 180ºC varmluft.Blend pistacie nødderne til fint mel. Riv marcipanen groft på et rivejern og kom den i en skål sammen med rørsukker, blødt smør, æg og pistacie mel. Pisk massen sammen med en el-mixer til massen er ensartet. Sæt massen til side mens du laver din crumble

CRUMBLE

  • Kom havregryn, sukker og smør i en skål og smulder det sammen med hænderne.

SAMLING AF TÆRTEN

  • Rul mørdejen ud i 2-3 mm. tykkelse og kom dejen i formen.
  • Tip: rul dejen om kagerullen og tril den ud over formen, så er det lidt lettere at styre 😉
  • Kom mazarin massen i og fordel den jævnt over mørdejen. Skær din rabarber i ca. 1 cm, tykke skiver og placer dem jævnt fordelt i mazarin massen.
  • Fordel din crumble over tærten. Sæt tærten midt i ovnen og bag den i ca. 25 min.

MARENGS

  • Pisk hviderne stive. Når de begynder at blive hvide kommer du lidt af sukkeret i ad gangen. Bliv ved med at piske ind til alt sukkeret er pisket i, og ind til der ikke længere er sukker der knaser i marengsen. Sigt flormelis i marengsen og vend det sammen ind til det er en ensartet masse.
  • Kom marengs i en sprøjtepose med tyl og dekorer din tærte som du har lyst til. Brænd evt. din marengs.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering