Rabarbertærte med marengs
Rabarbertærte med marengs
Her den anden dag opdagede jeg, at min vin rabarber var klar til første høst! Det betyder at der skal laves rabarbertærte.
Den er faktisk allerede klar til at blive høstet igen, hvilket er meget belejligt når jeg skal lave en konfirmationskage i weekenden med rabarber i.
Nå, men rabarberne kaldte på mig, så de blev hurtigt plukket og tryllet om til en lækker tærte.
En tærte med rabarber smager altid godt, men en tærte med rabarber, frangipane og et tykt lag marengs der er let brændt på toppen er fantastisk!
Hvis du ligesom mig er helt tosset med rabarber, så vil du måske også syntes om min rabarbersaft
Tak fordi du læser med
Du kan følge med på Instagram her og facebook her
Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her
Ingredienser
TÆRTEDEJ
- 110 g Smør
- 80 g Flormelis
- 30 g Mandelmel
- 1 Æg
- 0.5 Vanilje stang
- 235 g Hvedemel
- 1 tsk. Salt
FRANGIPANE
- 125 g Smør - blødt
- 100 g Rørsukker
- 2 Æg
- 75 g Mandelmel
- 15 g Hvedemel
- 1 Vanilje stang
- 1 tsk. Mendel ekstrakt
RABARBERFYLD
- 300 g Rabarber
- 60 g Rørsukker
- 1 spsk. Majsstivelse
MARENGS
- 3 bægre Past. æggehvide
- 100 g Sukker
Sådan gør du
TÆRTEBUND
- Kom smør, flormelis, mandelmel (du kan sagtens blende nogle mandler fint), æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og rør det sammen. Pas på ikke at piske blandingen.
- Tilsæt resten af melet (175 g) og salt, bland tingene sammen hurtigt, og stop så snart dejen er ensartet.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, til den er ca, 2-3 mm tyk. Læg den udrullede dej i køleskabet i ca. 30 min.
- Mens dejen køler laver du frangipane massen. Tænd ovnen på 180ºC
FRANGIPANE
- Alle ingredienserne piskes sammen til en luftig masse.
- Tag den nu kolde tærte dej ud af køleskabet, lad den varme op i et par min. så den ikke knækker når du placere den i tærteformen.
- Placer din dej i tærteformen. Sørg for at dejen bliver trykket fast til kanterne (ikke mase) skær det overskydende dej af. Forbag tærten i ovnen i ca. 15 min. Mens den bager laver du dit rabarberfyld.
RABARBERFYLD
- Skær din rabarber 2-3 cm. stykker og kom dem i en gryde sammen med rørsukker og majsstivelse og kog det op.
- Det skal koge til stykkerne bliver møre.
TÆRTEN
- Kom rabarberstykkerne i din forbagte tærte sammen med frangipane, fordel det i tærten og kom den tilbage i ovnen i ca. 20-30 min. Når fyldet er lysebrunt på toppen er den færdig.
- Tag tærten ud og lad den køle af inden du befrier den fra formen.
MARENGS
- I en ren skål, men rene piskeris pisker du hviderne. Når det begynder at skumme kommer du sukkeret i lidt ad gangen mens du pisker. Pisk ind til hviderne er helt stive og seje.
- Fordel din marengs over tærten og brænd den let med en gasbrænder. Har du ikke en brænder kan du sætte den i ovnen ved 250 grader ind til den er gylden på toppen - hold øje med den, pludselig går det hurtigt. Tærten er nu klar til servering 🙂
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!