Bag med, Chokolade, Kager, karamel, Opskrifter, tærter

Saltkaramel tærte ala twix

Saltkaramel tærte ala twix

Saltkaramel tærte ala twix

Saltkaramel tærte ala twix

Saltkaramel tærte ala twix med mandel mørdej, saltkaramel og chokolade ganache.
Den her tærte er en kombination af alt det der er godt. Den sprøde mørdej, den salte karamel og den bløde ganache, og føler man sig ekstra gavmild, kan man piske en lækker marengs og sprøjte på toppen – det sætter prikken over Iét.

Saltkaramel tærte er forholdsvis nem at gå til. Det der kræver mest tålmodighed er karamellen. Den skal koges langsomt op ellers brænder den på. Så lad dig ikke friste til at skrue op for varmen, for at få det til at gå hurtigere – det er en dårlig ide

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Saltkaramel tærte ala twix

Saltkaramel tærte ala twix

Den perfekte bid
Udskriv Pinterest
Antal: 8 stk

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

TÆRTEBUND

  • 280 g Hvedemel
  • 70 g Mandelmel
  • 150 g Smør
  • 100 g Flormelis
  • 1 Æg
  • 1 tsk. Vaniljepasta

KARAMEL

  • 225 g Sukker
  • 150 g Fløde
  • 1.5 tsk Vanilje ekstrakt
  • 75 g Smør
  • 1 tsk Havsalt

CHOKOLADE GANACHE

  • 200 g Mælke chokolade
  • 75 g Fløde

MARENGS TOP

  • 100 g Past. æggehvide
  • 100 g Sukker
  • 100 g Flormelis

Sådan gør du

TÆRTEBUND

  • Alle ingredienserne kommes i en foodprocessor og blendes til en ensartet masse.Hæld dejen ud på bordet, samle dejen hurtigt, pak dejen ind i film og stil den på køl i 30 min. Har du ikke en food processor, kan du sagtens samle dejen med hænderne eller en el-mixer. Bare pas på at du ikke overblander det, så bliver dejen ikke sprød.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Rul mørdejen ud i 3-4 mm. tykkelse og kom dejen i formen. Jeg bruger en aflang tærteform med løs bund, 35 x 11 x 2,5 cm, du kan sagtens bruge en rund tærteform ø24 cm
  • Tip: Rul dejen om kagerullen og tril den ud over formen, så er det lidt lettere at styre 😉
  • Tryk dejen ned i formen og op langs formens sider, skær den overskydende dej af ved at stryge en urtekniv langs tærteformens sider. Resten af tærtedejen kan gemmes i fryseren.
  • Brug en gaffel til at prikke huller i bunden af din tærtedej, det sikre at den ikke hæver op og laver "luft bobler". Du skal nu blindbage din tærtedej.
  • Tag et stykke bagepapir og krøl det godt sammen. Ret bagepapiret ud igen og kom det ned i din tærte, hæld tørre kikærter, bønner eller ris oven på bagepapiret. Bag tærtebunden i 8 min. med bagepapir og bønner. Efter de første 8 min. fjerner du babepapiret og bønnerne. Sæt tærten tilbage i ovnen igen og bag den færdig i ca. 7 min. eller til den er let gylden. Lad bunden køle helt af inden du befrier den fra formen.

KARAMEL

  • Til denne del skal du bruge et termometer. Kom sukker i en gryde og lad det smelte til en gylden sirup over lav varme. Brug gerne en træske til at røre let i sukkeret så det ikke brænder på.
  • Når sukkeret er smeltet tages gryden af varmen. Fløden hældes i sukkeret i en tynd stråle mens der røres. Vanilje ekstrakt og smør kommes i og der røres rundt til smør er smeltet.
  • Kom salt i og stil karamellen tilbage på blusset. Lad det simre ved middel varme, under omrøring til det når en temperatur på 118ºC. Tag gryden af varmen og lad karamellen stå i 5-10 min. inden du hælder den ned i din kolde tærtebund. Husk at du også skal have Chokolade ganache i tærten, så den skal kun fyldes ca. halvt op.
  • Drys evt. med en smule flagesalt hvis du kan lide det. Stil tærten på køl mens du laver din chokolade ganache.

CHOKOLADE GANACHE

  • Hak din chokolade fint og kom den i en skål. Lun din fløde op til lige under kogepunktet.
  • Hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå et par min. Rør så stille rundt i midten af skålen med en lille dejskraber til ganachen samler sig.
  • Når den har samlet sig og er blank, glat og ensartet lader du den stå et par min. på køkken bordet. Tjek om din karamel har sat sig på toppen (dannet en hinde). Har den det, kan du hælde den lune ganache på karamellen. Stil tærten tilbage på køl og lad den sætte sig helt.

MARENGS

  • Marengs'en skal først laves lige inden kagen skal serveres. Hviderne piskes med en håndmix'er eller på din røremaskine.
  • Når der begynder at komme hvidt skum tilsætter du sukkeret lidt ad gangen. Jeg plejer at tilsætte en spsk. ad gangen.
  • Lad din marengs piske til alt sukkeret er opløst, gnid 2 fingre mod hinanden, kan du mærke sukkerkorn skal du piske mere. Sigt din flormelis i marengsen og vend det forsigtigt sammen.
  • Kom din marengs i en sprøjtepose med den ønsket tyl og pynt din tærte som du har lyst. Jeg har brugt en tylle 125 og så har jeg lavet chokoladesnirkler.

Video

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering