Bag med, Bagværk, Bradepandekager, Chokolade, Højtider, Kager, Lagkage, nødder, Opskrifter

Sirupskage med kirsebær creme

Sirupskage med kirsebær creme

En sirupskage er en klassisk jule/efterårs/vinter kage. Vi har prøvet at peppe den lidt op med nødder, chokolade og den lækreste creme med amarene kirsebær.
Selvom kagen ser overdådig og svær ud, så er den det ikke!
Bundene er simple at lave, og cremen kræver ikke den store indsats.

Måske det her kunne være en alternativ dessert til juleaften, til dem der ikke kan lide risalamande 😉

Uanset anledningen, så skal du gøre dig selv den tjeneste at bage den her lækre kage, du vil ikke fortryde det

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Sirupskage med kirsebærcreme

Det perfekte alternativ til risalamanden!
Udskriv Pinterest
Antal: 10 stk

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

DEJEN

  • 3 Æg
  • 150 g Sukker
  • 80 g Brun farin
  • 2 tsk. Julekrydderi
  • 125 g Smør, Smeltet
  • 150 g Lys sirup
  • 100 g Mandler, Groft hakket
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Natron
  • 250 g Hvedemel

Creme

  • 300 g Mascarpone
  • 400 g Fløde
  • 100 g Amarena kirsebær sauce, Bær siet fra
  • 70 g Flormelis

Chokolade drip

  • 70 g Fløde
  • 125 g Mælke chokolade
  • 1 spsk Glukose sirup

Sådan gør du

KAGEN

  • Tænd ovnen på 180ºC varmluft. Beklæd bunden af 3 springforme (ø20 cm) med bagepapir
  • I en skål piskes æg, sukker og farin til en luftig masse, ca. 5 min.
  • Mens det pisker smelter du dit smør i mikroovnen eller i en lille gryde.
    Når smørret lige er smeltet røres den lyse sirup her i. Sæt til side mens sukker/æggemassen pisker færdig.
  • I en skål blandes mel, natron, bagepulver, groft hakket mandler og julekrydderierne. Her anbefaler vi den blanding du finder på shoppen.
  • Når æg/sukker massen er pisket luftig vendes det smeltet smør og sirup her i. Vend forsigtigt med en dejskraber, så du ikke slår luften ud af massen.
    Vend forsigtigt de tørre ingredienser her i.
  • Fordel dejen i de 3 springforme.
    Bag dem i ovnen i ca. 30-35 min. til du kan stikke en kødnål/strikkepind i kagen uden der sidder kagerester på den når du trækker den ud.
    Lag bundene køle helt af inden du samler kagen. Skær evt. bundene til, hvis de ikke har bagt helt jævnt.

Kirsebær creme

  • Kom, Fløde, mascarpone, flormelis og amarene kirsebær sauce (bærene siet fra) i en skål og pisk til du har en ensartet blød creme der kan stå ad sig selv. Kom cremen i en sprøjtepose med den ønsket tyl.
  • Stænk alle bundene med kirsebær saucen, og placer 5-8 bær på bunden.
    Sprøjt dutter med cremen, placer en bund oven på moussen og gentag en gang mere. Gem en smule af cremen, hvis du vil have swirls på toppen.
    Placer den sidste bund på kagen, og stil på køl mens du laver din chokolade topping.

Topping

  • I en mikroovns sikker skål kommer du fløde og mælkechokolade, finthakket.
    Lun det i mikroovnen til chokoladen lige er smeltet, og rør så stille chokolade of fløde til en ensartet masse. Pas på du ikke arbejder for meget luft ind i chokoladen, så laver du bobler.
    Rør glukosesiruppen i, og hæld så din drip i en klemmeflaske.
  • Klem nu chokolade ud langs kanten af kagen på toppen, hele vejen rundt. Chokoladen vil dryppe ned langs siderne. Fyld nu toppen med chokolade, og stil den på køl til chokoladen har sat sig en smule.
    Pynt toppen med rosetter af cremen og top dem evt. med kirsebær og guld støv
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering