Bag med, bær, Blandet godter, Kager, Opskrifter

Dessert med hyldeblomst

Dessert med hyldeblomst

Dessert med hyldeblomst og rabarber

Dessert med hyldeblomst og rabarber

Kiksebund, hyldeblomstmousse og rabarber/ribs kompot.
Den her sommerdessert er nem, hurtig og så smager den bare af sommer.
Den er lavet i portionsglas, super nemt fordi du ikke behøver tænke på snittet, skarpe kanter osv. og så er den lige til at tage med på tur. Jeg bruger små Weck glas til min dessert, laves de i et større glas, bliver der ikke 12 portioner ud af det.
Desserten kan sagtens laves dagen før, dog min. 4-6 timer før den skal serveres, så den kan nå at sætte sig.
Opskriften på hyldeblomstmoussen finder du hos Pernille fra Bondemad lige her
Den skal ganges med 2 for at passe til opskriften.

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Dessert med hyldeblomst og rabarber

Dessert med hyldeblomst og rabarber

Udskriv Pinterest
Antal: 12 Portioner

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

Kiksebund

  • 300 g Digistive kiks
  • 120 g Smør - smeltet

Hyldeblomstmousse

Rabarber/Ribs kompot

  • 375 g Rabarber
  • 125 g Ribs
  • 150 g Rørsukker
  • 3 Bl. Husblas

Krystalliseret hvid chokolade

  • 100 g Hvid chokolade
  • 130 g Sukker
  • 40 g Vand

Sådan gør du

Kiksebund

  • Blend kiksene fint i en blender, eller knus dem i en pose med en kagerulle. Smelt smørret og bland det i de knuste kiks.
    Fordel massen i 12 portionsglas og mas kiksemassen flad. Brug evt. en ske.

Hyldeblomstmousse

  • Når din mousse er rørt sammen, kommer du den i en sprøjtepose, og fordeler den over kiksebunden. Det er nemmest at bruge en sprøjtepose til denne proces, da du nemt kan styre mængden af mousse der kommer i glasset, ved at bruge tommel- og pegefinger som en klemme på enden af sprøjteposen. Du undgår også at gøre glasset "beskidt" med mousse der rammer ved siden af.
  • Stil dine glas på køl mens du laver kompotten.

Rabarber/ribs kompot

  • I en gryder kommer du rabarber skåret i 1 cm stykker, dine ribs og sukkeret. Du kan sagtens bruge frosne bær.
    Læg din husblas i blød i rigeligt med koldt vand.
  • Kog din kompot i ca. 10 min. til rabarberen er mør.
    Smag til, og tilsæt evt. mere sukker hvis den er for sur.
  • Sluk for kompotten.
    Vrid den udblødte husblas fri for vand og kom den op i kompotten. Rør rundt til den er opløst.
    Hæld din kompot op i en skål og lad den stå enten på køkkenbordet, eller i køleskabet, hvis det skal gå lidt hurtigt, til moussen hat sat sig på overfladen og din kompot er under 25 grader varm.
  • Det er vigtigt, at moussen har sat sig på overfladen inden du hælder kompotten på, ellers vil de 2 ting blande sig.
    Når kompotten er kold nok, kan du hælde den i en sprøjtepose, og bruge samme metode som før, til at hælde et lag på hver dessert.
    Stilles på køl frem til servering. min. 4 timer, gerne 12-18 timer.

Krystalliseret hvid chokolade

  • Læg et stykke bagepapir klar på bordet og find en elmixer frem.
  • Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad.
  • Kom sukker og vand i en lille gryde og kog det op til 130 grader (brug et termometer)
    Når chokoladen er smeltet, og sukkermassen når 130 grader, hældes sukkerlagen i chokoladen, mens du pisker med din elmixer.
  • Når du syntes krystallerne har en passende størrelse, stopper du med at piske, hælder det ud på bagepapiret og lader det køle af.
  • Krystallerne kan opbevares i en lufttæt beholder ved stue temp. længe.
    Inden brug kan du evt. blande det med glimmer, frysetørret frugt pulver mm.

Pynt

  • Jeg har pyntet mine desserter med en teske fuld krystalliseret hvid chokolade vendt i guld glimmer, og en stedmoderblomst på toppen - simpelt og lækkert.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering