Blandet godter, Højtider, Kager, Opskrifter

Spiselig adventskrans

Spiselig adventskrans

Spiselig adventskrans

Spiselig adventskrans

Spiselig adventskrans

Dette er en smule anderledes end dem jeg plejer at lave.
Mine adventskranse plejer at være noget med mos, kogler, gran og julekugler, og så plejer det faktisk slet ikke at være en krans. Jeg har aldrig ture kaste mig ud i en “rigtig” adventskrans på halmkrans med gran og store røde sløjfer, for faktisk er det slet ikke mig.
Men i år skulle det alligevel være en krans, men det er langt fra den traditionelle adventskrans – jeg har nemlig bagt min!

Så hvis du ikke har fået lavet din spiselige adventskrans endnu, så kan du stadig nå det – det er jo først på søndag

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Spiselig adventskrans

Spiselig adventskrans

Spiselig adventskrans
Udskriv Pinterest
Antal: 1 stk

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

KAGEDEJ

  • 700 g Hvedemel
  • 400 g Honning
  • 180 g Sukker
  • 2 Æg
  • 2 tsk. Kanel
  • 2 tsk. Stødt ingefær
  • 2 tsk. Stødt nelliker
  • 2 tsk. Natron

ANDET

  • 1 Halmkrans
  • 12 Lys spyd
  • 4 Bloklys
  • Limpistol
  • Glasur til pyntning
  • Udstikkere efter eget valg

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 165 grader, varmluft.
  • Smelt honningen i en gryde under omrøring, den skal kun lige smelte. Kom sukkeret i en skål og hæld den varme honning over, rør rundt og lad det køle lidt af
  • Rør æg, krydderier, natron og mel i honning/sukker massen og ælt dejen sammen, gerne på maskine, da dejen er "tung" at ælte i hånden. Gør nogle ark med bagepapir klar. Rul dejen ud i ca 3 mm tykkelse.
  • Udstik et hav af små runde kager. Jeg brugte en udstikker på ca. 4 cm i dia. og en lille en på 2 cm. Jeg brugte ca. 80 runde på 4 cm. og 20 på 2 cm. Her ud over brugte jeg en kagemand og julestok udstikker.
  • Tip - Har du dej til overs kan du evt. lave et lille hul i kagen inden du bager den, komme en fin snor i og bruge dem som julepynt, eller pynt på julegaverne.
  • Bag kagerne i ovnen i ca. 12 min. Lad dem køle helt af på en rist inden du begynder at lave kransen.
  • Start med at sætte dine lys godt fast på kransen. Jeg brugte lys spyd fra søstrene grene. Lim de runde kager på kransen hele vejen rundt, så man så vidt muligt ikke kan se kransen.
  • Jeg valgte at kun mine kagemænd og slikstokke skulle have glasur på. Jeg lavede en simpel glasur med flormelis og æggehvide og pyntede kagerne med rød og hvid glasur. Husk at lade glasuren tørre inden du limer dem på kransen, ellers risikerer du at sætte en finger i glasuren. Lim dine pyntede kager på kransen med limpistolen.
  • Sæt evt. din adventskrans på et fint fad, så er den lettere at flytte rundt på.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering