Print Friendly, PDF & Email
Bagværk, Kager, desserter og andre søde sager, Opskrifter

Syndige donuts med glaze

At få serveret en luftig og lun donut det er da lykken!
Her får du en opskrift på lige netop det, og så er det endda slet ikke så svært som det ser ud!

Ca. 12 stk.

Det skal du bruge:
2,5 dl sødmælk
70 g smør
20 g gær
475 g mel
1 æg
60 g sukker
Lidt salt
1/4 tsk allehånde
kornene fra 1 vaniljestang eller 1/2 tsk. vaniljeekstrakt.

Glaze:
200 g flormelis
1 tsk. lys sirup
1/2 dl kogende vand
Evt. et dryp vaniljeekstrakt eller to

Andet:
1,5 liter rapsolie

Det skal du gøre:
Lun mælken og smelt smørret, hæld smør og mælk i en røreskål, og lad det køle til ca. 35 grader (hånd lun), og opløs gæren her i.
Tilsæt sukker, salt, allehånde, vaniljekorn, æg og ca. halvdelen af melet.
Rør det rundt nogle gange og kom så resten af melet i.
Her er det en fordel at have en røremaskine (med dejkrog) for nu skal dejen røres i ca.5 min.
Når dejen begynder at slippe siderne er den færdig rørt. Den må gerne være meget fugtig, men den skal ikke være meget klistret.
Smør en skål med olie/spray den med bagespray, kom dejen i skålen og lad den hæve, tildækket, til den er dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Find 2 bageplader frem, beklæd dem med bagepapir, og drys dem godt med mel.
Drys bordet med mel, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen igennem, og rul den så ud til ca. 1 cm tykkelse.
Brug 2 udstikkere til at udstikke dine donuts, 1 stor og en lille til hullet. (husk at gemme “hullet”, de smager godt fyldt med syltetøj🙊)
Læg dine donuts på den meldrysset bageplade. Stil pladerne med donuts ind i ovnen (den skal være SLUKKET), kog 2-3 dl vand og hæld vandet i en skål/et fed og stil det kogende vand ind i bunden af ovnen, under dine donuts, luk lågen og lad dem hæve i 20-30 min, eller til ca. dobbelt størrelse.

Mens dine donuts hæver, opvarmer du langsomt din olie til 180ºC i en gryde/wok.
Det er vigtigt at temperaturen ikke er under eller over (5ºC +/- gør ikke noget), da dine donuts ellers bliver under-/overbagt.

Når olien er varm og dine donuts er hævet færdigt skal de friteres.
Kom forsigtig dine donuts i gryden og vend dem efter ca. 1 min, når de er lysebrune.
De skal have ca. 1 min. på hver side, afhængig af størrelsen på dem.
Placer dine donuts på en rist med fedtsugende papir.

Når de er kølet nok af til at du kan holde dem, er de klar til glaze.
Band alle ingredienserne til glaze sammen og dyp dine donuts i. Stil dem på en rist så de kan dryppe af.

De smager helt klart bedst når de er frisklavet, men kan også sagtens spises dagen efter.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *