Bag med, Blandet godter, Chokolade, Kager, Opskrifter

Træstammer med marmoreret marcipan

Træstammer med marmoreret marcipan

Træstammer med marmoreret marcipan

Træstammer med marmoreret marcipan
Indeholder reklame for Dr. Oetker – Ocean mix krymmel

Træstammer med marmoreret marcipan er en nem måde, at gøre dine træstammer ekstra fine på.
Det er slet ikke så svært, som du måske tror, at lave marmoreret marcipan bånde. Bare kast dig ud i det! Og når først du smager dine lækre træstammer, så er der ingen der ser om marcipanen er en smule krakeleret – pyt

Hvis du gerne vil se hvordan man laver marmoreret marcipanbånd, så hop over på min Instagram, der ligger en fastgjort storie hvor jeg viser hvordan jeg gør. Og husk lige at jeg er altså ikke ekspert, så jeg gør det på min måde, der er sikkert 1000 måder at gøre det på, men den her metode virker for mig.

Ingen kagerester?

Står du og skal lave en portion træstammer og tænker, “men for pokker Nicoline, jeg har jo ikke nogen kagerester, vi spiser vores kager op” så fortvivl ikke. Det er nemlig fuldt ud legalt at “snyde” sig til kagerester.

Du kan hoppe på cyklen og drøne i Netto. De har kager i “Brødhuset” du sagtens kan bruge. Og gør du det de sidste 2 timer der er åbent, så er det endda billigere. Og ja, du kan også snildt tøffe forbi hylden med kager fra Dancake, Karen Volf osv. de kan nemlig også sagtens bruges! Roulader, mazarinkage, chokoladekage, gulerodskager, muffins, brownies, wienerbrød osv.

Tip

Når jeg bager kager, så skal bundene næsten altid skæres til så de er lige, eller passer i formen. Selvom det ikke er ret meget kage der skæres af, så kommer jeg det altid i fryseren. For til sidst, så er der rester nok til en omgang romkugler eller træstammer.

Vil du gerne have, at dine træstammer er lavet med bagerbrød, så kan jeg anbefale appen Too good to go.
Her kan du købe overskuds brød og kage fra din lokale bager og supermarked til billige penge. Det er både godt for pengepungen og miljøet – what’s not to like?

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Træstammer med marmoreret marcipan

Træstammer med marmoreret marcipan

Kagerester i nye klæder
Udskriv Pinterest
Antal: 12 stk

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

TRÆSTAMME MASSE

  • 800 g Kagerester
  • 40 g Kakaopulver
  • 75 g Syltetøj - hindbær
  • 1.5 spsk Romessens

MARCIAPNBÅND

  • 400 g Marcipan
  • 200 g Flormelis
  • 4 spsk. Glukose sirup
  • pastafarve

CHOKOLADE OVERTRÆK

  • 150 g Callebaut mørk chokolade
  • 15 g Kakaosmør
  • 1 bøtte Ocean mix krymmel fra Dr. Oetker

Sådan gør du

TRÆSTAMME MASSE

  • Kom dine kagerester i en skål og brug din elmixer eller k-spaden på røremaskinen til at røre dine rester til kage smulder.
  • Tilføj kakaopulver, syltetøj og rom essens (husk at smage til, de forskellige mærker smager ikke ens)Rør godt rundt ind til det danner en ensartet fast masse.
  • Er dejen ikke sammenhængende nok, så kom en smule mere syltetøj i. Kagerester er forskellige, så det handler om at mærke og smage sig frem.Lad massen stå mens du forbereder marcipanbåndet.

MARCIPAN BÅND

  • Hvis du vil lave marmoreret marcipan bånd foreslår jeg, at du hopper over på Instagram og ser min video, den ligger i highlights.Farv marcipanen i de ønskede farver. Rul den i forskellige størrelse pølser og placer dem på skift i et bånd.Tryk dem sammen og rul dem sammen til en lang rulle.
  • Læg rullen sammen, og twist den.Rul den igen til en lang rulle, og gentag til du syntes marmoreringen er passende.
  • Rul marcipanen ud i ca. 2-3 mm. tykkelse og ca. 12 cm. bred.

TRÆSTAMME MASSE

  • Rul træstamme massen til en lang pølse, ca. 5-6 cm i diameter. Placer den på marcipanbåndet. Stryg kanterne let med vand, og rul marcipanbåndet om træstamme massen.
  • Skær træstammerne i de ønskede størrelser. Temperer chokoladen, og dyp enderne i chokoladen. Jeg har pyntet enderne på mine træstammer med Dr. Oetker Ocean mix krymmel, de giver dem et rigtig fint udtryk. Lad chokoladen sætte sig og de er nu klar til at blive spist.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering