Print Friendly, PDF & Email
Bagværk, Morgenmad, Opskrifter

Varme hveder

Når det er store bededag, så skal der varme hveder til! De smager himmelsk helt friskbagte, men de er bestemt også lækre dagen efter, når de lige har været forbi og hilse på brødristeren.
Ønsker du at dine hveder skal være grovere, så erstat evt. 1/3 del af hvedemelet med fuldkornshvedemel.

16 stk.
Det skal du bruge:
120 g smør
3 dl. mælk
2 dl. vand
50 g gær
2 æg
3 tsk. kardemomme
2 tsk. salt
3 spsk. sukker
1 kg. mel

Det skal du gøre:
Mælk og smør kommes i en lille gryde, og lunes ind til smørret smelter.
Hæld det i en skål sammen med vand og gær, og opløs gæren heri.
Tilsæt æg, kardemomme, salt og sukker, og rør det let rundt.
Kom melet i lidt efter lidt, mens der røres (gerne på maskine), ind til dejen er fugtig og smidig. Dine fingre skal lige præcis ikke bliv klistret af at røre dejen.
Stil dejen til hævning med et rent klæde over i 1 time.

Del dejen i 16 lige store stykker og rul dem til boller. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir på. Alle bollerne skal være på 1 plade. De må ikke røre hinanden.

Stil pladen med bollerne ind i ovnen (som er kold!) sil en bradepande ind under med et ildfast fad på. Kog 1-2 L vand (afhængig af hvor stort dit fad er) og hæld det kogende vand i fadet og luk ovnen. Lad bollerne hæve i ca. 20 min. i den slukkede ovn, eller ind til bollerne er hævet sammen.
Tag begge plader ud af ovnen igen, og tænd ovnen på 200ºC og lad den varme helt op, inden du igen sætter dine hveder i ovnen, og lader dem bage i 12-15 min.


Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *