Bagværk, Brød og boller, Højtider, Kager, Klassiker, Opskrifter

Varme hveder med kardemomme

Varme hveder med kardemomme

Varme hveder med kardemomme

Varme hveder med kardemomme

Varme hveder med kardemomme

Når det er store bededag, så skal der varme hveder til! De smager himmelsk helt friskbagte, men de er bestemt også lækre dagen efter, når de lige har været forbi og hilse på brødristeren.
Ønsker du at dine hveder skal være grovere, så erstat evt. 1/3 del af hvedemelet med fuldkornshvedemel.

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Har du set vores webshop med lækkert bageudstyr?

Varme hveder med kardemomme

Varme hveder med kardemomme

Der skal hveder til!
Udskriv Pinterest
Antal: 16 stk

Ingredienser

  • 120 g Smør
  • 3 dl Mælk
  • 2 dl Vand
  • 50 g Gær
  • 2 Æg
  • 3 tsk. Kardemomme
  • 2 tsk. Salt
  • 3 spsk. Sukker
  • 1 kg. Hvedemel

Sådan gør du

  • Mælk og smør kommes i en lille gryde, og lunes ind til smørret smelter.
  • Hæld det i en skål sammen med vand og gær, og opløs gæren heri.
  • Tilsæt æg, kardemomme og sukker, og rør det let rundt.
  • Kom melet i lidt efter lidt, når ca. halvdelen af melet at tilsat kommes saltet i. Dejen røres/æltes (gerne på maskine), ind til den er fugtig og smidig. Dine fingre skal lige præcis ikke blive klistret af at røre dejen.
  • Stil dejen til hævning med et rent klæde over i 1 time.
  • Ønsker du at lave dem koldhævet kan du nøjes med at bruge halvdelen af gæret, og så lade dejen hæve natten over, tildækket i køleskabet.
  • Del dejen i 16 lige store stykker og rul dem til boller. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir på. Alle bollerne skal være på 1 plade. De må ikke røre hinanden.
  • Stil pladen med bollerne ind i ovnen (som er kold!) sil en bradepande ind under med et ildfast fad på. Kog 1-2 L vand (afhængig af hvor stort dit fad er) og hæld det kogende vand i fadet og luk ovnen. Lad bollerne hæve i ca. 20 min. i den slukkede ovn, eller ind til bollerne er hævet sammen.
  • Tag begge plader ud af ovnen igen, og tænd ovnen på 200ºC og lad den varme helt op, inden du igen sætter dine hveder i ovnen, og lader dem bage i 12-15 min.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering