Go Back
+ servings
Karameller med chokoladeovertræk

karameller med chokoladeovertræk

Seje karameller med chokoladeovertræk
Udskriv Pinterest
Antal: 30 stk

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

  • 2.5 dl Fløde
  • 60 g Glukose sirup
  • 200 g Sukker
  • 25 g Smør
  • 250 g Chokolade

Sådan gør du

  • Kom fløde, glukosesirup, sukker og smør i en gryde over lav varme og lad det hele smelte sammen.
  • Når det hele er smeltet skruer du op for varmen (middel-høj varme)
  • Husk at røre i massen, så den ikke brænder på.
  • Når karamellen når 122Cº hældes den i en lille firkantet form (12 x 20 cm var min form) beklædt med bagepapir. Ønsker du store tykke karameller skal du selvfølgelig bruge en mindre form. Mine karameller er ca. 1 x 1 x 2 cm store, hvilket jeg syntes passer perfekt.
  • Kom formen i køleskabet og lad karamellen sætte sig min. 2 timer. Når karamellen har sat sig, kan du skære den ud i passende stykker og overtrække den med tempereret chokolade.
  • Når jeg tempererer chokolade hakker jeg min chokolade fint, og kommer 2/3 dele i en skål og smelter det stille og roligt i mikroovnen giv det 10-15 sek. ad gangen ind til det er smeltet helt. Den resterende 1/3 af chokoladen der ikke er smeltet kommes i en skål.
  • Hæld noget af den smeltet chokolade over den finthakket chokolade, og lad de to smelte sammen. Smeltet chokoladen ikke helt, så tilsæt lidt mere af den smeltet chokolade. Men husk, det tager tid for chokoladen at smelte.
  • Når chokoladen er helt smeltet kan du dyppe dine karameller i chokoladen. Sæt dem på et stykke bagepapir, og lad chokoladen sætte sig inden du flytter på karamellerne.
  • Jeg opbevarer mine karameller på køl, da jeg elsker når de er seje.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!