Go Back
Sommer tærte

Jordbærtærte

Udskriv Pinterest
Antal: 2 Tærter

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

Kagecreme

  • 1 spsk Vanilje pasta
  • 40 g Maizena
  • 2 dl Fløde
  • 2 dl Mælk
  • 100 g Sukker
  • 5 Æggeblommer

Tærtedej

  • 300 g Mel
  • 150 g Smør
  • 100 g Flormelis
  • 1 Æg
  • 1 Tsk Vaniljepasta

Mazarinmasse

  • 150 g Marcipan
  • 150 g Smør - blødt
  • 150 g Sukker
  • 150 g Æg

Konditorcreme

  • 2 dl Fløde

Andet

  • 100 g Chokolade
  • 500 g Jordbær

Sådan gør du

Kagecreme

  • Bland 1 dl. af mælken, sukkeret, vaniljen, æggeblommerne og maizena i en skål.
  • Kom resten af mælken og fløden i en gryde, og varm det op til lige under kogepunktet. skru ned for varmen til medium.
  • Hæld æggeblandingen i den varme fløde mens du pisker konstant.
    Pisk ind til massen tykner og bliver cremet.
  • Hæld cremen over i en ren skål, og dæk den med film, helt ned på cremen.
    Stil på køl til den er helt kold.

Tærtedej

  • Alle ingredienserne kommes i en foodprocessor og blendes til en ensartet masse. Hæld dejen ud på bordet, samle dejen hurtigt, pak dejen ind i film og stil den på køl i 30-60 min. Har du ikke en food processor, kan du sagtens samle dejen med hænderne eller en el-mixer. Bare pas på at du ikke overblander det, så bliver dejen ikke sprød.

Mazarinmasse

  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
    Riv marcipanen groft på et rivejern og kom den i en skål sammen med sukker og blødt smør. Pisk det luftigt og ensartet.
  • Tilføj de tempereret æg et ad gangen, og pisk godt melle hver.

Samling af tærte

  • Rul mørdejen ud i 2-3 mm. tykkelse på et meldrysset bord.
    Bager du i en tærteform ruller du dejen om kagerullen og triller den ud over formen, så er det lidt lettere at styre.
    Bager du med tærteringe bruger du ringene til at udstikke bundene med. Skær en lang strimmel der er lige så bred som tærten er høj. Rul strimlen sammen som en kanelsnegl, og placer den langs indersiden af tærteringen.
    Tryk dejen lidt ind mod kanten.
  • Kom mazarinmassen i en sprøjtepose og fordel den i bunden af tærterne.
    Bages i ovnen i 16-18 min. eller til overfladen er gylden brun.
    Tag tærten ud af ovnen, fordel chokoladen over bunden mens den stadig er varm.
    Lad bunden køle helt af inden du kommer creme på.

Konditorcreme

  • Pisk fløden til en meget stiv flødeskum, men ikke så den skiller.
    Tag den helt kolde kagecreme ud af køleskabet og pisk den godt igennem med en el-mixer.
    Vend den stift pisket fløde i kagecremen, kom cremen i en sprøjtepose med en rund tyl (jeg bruger en på 10 mm.)
  • Sprøjt cremen på tærterne som ønsket, og pynt med jordbær.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!