Guide til condibøtter - Oversigt over størrelser og anvendelse – Det Glade Køkken

Guide til condibøtter

 Links i dette blogindlæg er reklamelinks

I denne guide til condibøtter vil jeg forklare hvilken størrelse condibøtte der er gode til hvad.

Condibøtter er et super praktisk redskab at have i ethvert køkken. De er praktiske til opbevaring, bagning og madlavning, fermentering, sous vide, surdej – ja, de kan faktisk bruges til stort set alt. Det eneste, de ikke kan klare, er at blive frosset ned. Dog kan du faktisk få nogle specielle fryseegnede condibøtter, der godt kan tåle frysning. De er stabelbare på hylder og i skuffer, og de er gennemsigtige, så det er let at se, hvad der er i.

Condibøtter

Hvilken størrelse condibøtte skal du vælge?

Condibøtterne kommer i mange forskellige størrelser, som alle kan bruges til forskellige formål. Størrelserne går fra 0,155 liter til 5 liter, og bøtterne er enten runde eller firkantede. Er du i tvivl om, hvad de forskellige bøtter kan anvendes til? Så vil jeg her gennemgå de enkelte størrelser, og hvad de især er velegnede til.

0,155 L.: Den mindste runde bøtte er praktisk at opbevare krydderier, krymmel, frø og andre småting i. Den kan fx rumme 100 g krymmel.

0,28 L.: En lille, rund bøtte som er oplagt til blandt andet at opbevare krydderier, krymmel og frø i. Den kan fx rumme 200 g krymmel.

0,28 L. (firkantet): En lille, firkantet bøtte som er god til at opbevare krydderier, krymmel, frø og birkes i.

0,6 L.: Bøtten kan bruges til at opbevare kerner, nødder, kakaopulver og krydderier i.

1,15 L.: Bøtten er god til at opbevare nødder, kerner, kakaopulver og farin i. Derudover er den velegnet til at starte surdej i og til at sylte for eksempel agurker eller rødløg i.

1,2 L.: Bøtten er velegnet til at opbevare eksempelvis farin, flormelis, linser og bønner i. Denne bøtte er desuden en perfekt størrelse til madpakken.

1,5 L.: En flad bøtte som er god til at opbevare linser, solsikkekerner, bønner, 1 kg mel og 1 kg chokolade i. Den er også velegnet til at afkøle cremer og kompotter i.

3 L.: Bøtten er god til at opbevare de ting, som du bruger ofte såsom sukker, 2 kg melblandinger, ris, pasta og chokolade (2 kg) i. Den er især også velegnet til at hæve dej i.

5 L.: Den største condibøtte er praktisk til de ting, som du bruger mest af i køkkenet. Det kan blandt andet være hvedemel (3 kg), sukker eller pasta. Udover opbevaring er den god til at hæve dej i og kan bruges til vandbad til en sous vide stang.

Det er en god ide at vælge lidt større bøtter til de ingredienser, som du bruger ofte, da det vil være lettere at tage derfra, du kan også opbevare en ske eller melskovl deri til at tage med.

Opbevaring af tørvarer i condibøtter

 

Condibøtter bruger samme låg

Bøtterne på 5 L., 3 L. og 1,5 L. bruger samme størrelse låg og kan derfor let stables ovenpå hinanden. Bøtterne på 1,15 L. og 0,6 L. bruger også den samme størrelse låg og kan derfor let stables ovenpå hinanden.

Condibøtter i mikroovn og opvaskemaskine

Alle condibøtterne er godkendt til mikroovn, opvaskemaskine og hotfill. Det betyder, at du kan tage de varme rester og komme dem direkte i bøtten og stille den på køl. Bøtterne sikrer en god orden i køleskabet, så du har et godt overblik over dine madvarer og derved undgår for meget madspild.

Brug condibøtter til at transportere kage

Et godt tip til kageopbevaring eller hvis du skal transportere en kage: sæt kagen på låget og brug selve bøtten som låg i stedet. På den måde har du mere styr på kagen end hvis den skal bikses ned i bøtten og stadig være flot, når den skal tages op igen. Dit helt eget hjemmelavede kagefad med låg.

Vi hjælper hinanden

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Læs også

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær den første til at få produktnyheder, rabatter og de nyeste opskrifter