Pizza – med ricotta, kartofler og rosmarin

6 personer

Pizza – med ricotta, kartofler og rosmarin

Den her opskrift på pizzadej har jeg testet af gennem flere måneder. Og nu, er det endelig lykkedes at få dejen perfekt!

Og jeg er ked af at sige det, men der er (efter min mening) ingen hurtig vej til en super lækker, sprød, saftig og tynd pizza dej. Det tager ca. 6 timer fra start til pizzaerne kan spises. hvis du følger denne opskrift, og det er der en helt særlig grund til. Dejen står til autolyse i 3 timer, den kan sagtens sættes over om morgenen og stå til om eftermiddagen.

Autolysen hjælper med, at udvikle et bedre gluten net i dejen. Melet får bedre mulighed for at absorbere vandet, dejen vil trække sig sammen og den bliver mere glat og smidig at arbejde med. Derfor vil du også opleve, at når din autolyse er færdig, vil din dej være meget mere elastisk end da du satte den til autolyse.

Det absolut bedste resultat får du ved, at bage dem på et bagestål i en varm ovn. Vores ovn kan kun blive 230 grader varm, men 250 grader ville være optimalt.

Jeg har kommet ricotta, kartofler og rosmarin på den her pizza, men du kan selvfølgelig kommer hvilket som helst fyld på.

Følg med på Instagram eller facebook for meget mere kageinspiration.

star

Flere populære opskrifter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær den første til at få produktnyheder, rabatter og de nyeste opskrifter