Hindbærsnitter
Hindbærsnitte
Bedømt 5 stjerner af 3 brugere
Antal
6
Giver 6 store hindbærsnitter
Ingredienser
280 g hvedemel
70 g mandelmel
150 g smør
100 g flormelis
1 æg
1 tsk. vaniljepasta
125 g Hindbærsyltetøj (eller anden syltetøj efter smag)
200 g Flormelis
35 g Vand
Krymmel
Mørdej
Andet
Vejledning
Tærtedej
Alle ingredienserne kommes i en foodprocessor og blendes til en ensartet masse. Hæld dejen ud på bordet, samle dejen hurtigt, pak dejen ind i film og stil den på køl i 20-30 min. Har du ikke en food processor, kan du sagtens samle dejen med hænderne. Bare pas på at du ikke overblander det, så bliver dejen ikke sprød.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
Find 2 stykker bagepapir frem. Læg dejen mellem bagepapiret og rul det ud i ca. 3-4 mm tykkelse. Dejen skal fylde din bageplade ud.
Brug en pizzaskærer eller en skarp kniv til at skære dejpladen i 12 lige store dele. ca. 10 x 5 cm. 4 på den korte led og 3 på den lange led. Dejen skal ikke skilles fra hinanden men blive liggende på bagepapiret.
Træk bagepapiret over på din bageplade og prik huller i dejen med en gaffel.
Bag pladen i ovnen i ca. 12-15 min. til overfladen er gylden.
Lad mørdejen køle helt af, hvor efter du forsigtigt knækker dejen fra hinanden.
Bland glasuren af flormelis og vand, den skal være forholdsvis tyk, og må ikke løbe for meget.
Kom glasur på 6 af mørdejs kagerne.
Pynt evt. med krymmel.Kom en stor skefuld syltetøj på de resterende 6 kager og placer de 6 glasurpyntet kager oven på.
Dine hindbærsnitter er nu klar til servering, men jeg syntes de er bedst hvis de står et par timer og trækker. De kan også snildt gemmes til dagen efter i en condibøtte på køkkenbordet. De vil blive en anelse blødere, men det gør bestemt ikke noget for smagen.

- Del med en ven:
- Del på Facebook
- Pin på Pinterest