Den klassiske lækre hindbærsnitte opskrift med en skøn hindbærmarmelade. Den består af en lækker og sprød mørdej med mandelmel, god marmelade og glasur. Og så er de pyntet med det klassiske tivolikrymmel.
Hindbærsnitte opskrift
Du finder her en helt klassisk hindbærsnitte opskrift, som jeg har bagt i mange år. Opskriften er nem og lige til at gå til. Når de er færdige, så er det en god ide at stille dem på køl. Så kan de lige samle sig lidt.
Når jeg selv laver dem, så bruger jeg bare en købt hindbærmarmelade. Du kan dog sagtens lave din egen, hvis du har lyst til det.
Hindbærsnitter med mandelmel
Jeg har bagt min hindbærsnitte med mandelmel, da det er med til at gøre den ekstra sprød og smagfuld. Har du ikke mandelmel, så kan du erstatte det med samme mængde hvedemel. Dog vil jeg sige , at hindbærsnitterne får lidt mere bid og smag, hvis du bruger mandelmel.
De er bedst på dagen, men du kan sagtens gemme dem til dagen efter. De skal opbevares på køl i en condibøtte. Vær opmærksom på at de dagen efter vil være lidt blødere.
Du kan også prøve min opskrift på rabarber crumble tærte. Den er også frisk i smagen og lavet på en mørdejsbund.
125 g Hindbærsyltetøj (eller anden syltetøj efter smag)
200 g Flormelis
35 g Vand
Krymmel
Vejledning
Tærtedej
Alle ingredienserne kommes i en foodprocessor og blendes til en ensartet masse. Hæld dejen ud på bordet, samle dejen hurtigt, pak dejen ind i film og stil den på køl i 20-30 min. Har du ikke en food processor, kan du sagtens samle dejen med hænderne. Bare pas på at du ikke overblander det, så bliver dejen ikke sprød.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
Find 2 stykker bagepapir frem. Læg dejen mellem bagepapiret og rul det ud i ca. 3-4 mm tykkelse. Dejen skal fylde din bageplade ud.
Brug en pizzaskærer eller en skarp kniv til at skære dejpladen i 12 lige store dele. ca. 10 x 5 cm. 4 på den korte led og 3 på den lange led. Dejen skal ikke skilles fra hinanden men blive liggende på bagepapiret.
Træk bagepapiret over på din bageplade og prik huller i dejen med en gaffel.
Bag pladen i ovnen i ca. 12-15 min. til overfladen er gylden.
Lad mørdejen køle helt af, hvor efter du forsigtigt knækker dejen fra hinanden.
Bland glasuren af flormelis og vand, den skal være forholdsvis tyk, og må ikke løbe for meget.
Kom glasur på 6 af mørdejs kagerne. Pynt evt. med krymmel.
Kom en stor skefuld syltetøj på de resterende 6 kager og placer de 6 glasurpyntet kager oven på.
Dine hindbærsnitter er nu klar til servering, men jeg syntes de er bedst hvis de står et par timer og trækker. De kan også snildt gemmes til dagen efter i en condibøtte på køkkenbordet. De vil blive en anelse blødere, men det gør bestemt ikke noget for smagen.
Vi hjælper hinanden