New York style cheesecake
New York cheesecake er en af mine yndlingsdesserter. Kagen er forholdsvis simpel i sine ingredienser, men det er den perfekte sammensætning af salt fra kiksebunden, sødme fra ostemassen, og syre fra blåbær toppingen. Og så gør det jo heller ikke noget, at den cremet ostemasse smager så englene synger!
Bagt cheesecake
En New York cheesecake er en bagt cheesecake. Det vil sige at ostemassen også kommer i ovnen, og når kagen er afkølet kommer du så blåbærtoppingen ovenpå.
New York-Style Cheesecake
Bedømt 4.2 stjerner af 10 brugere
Kategori
Cheesecake
Cuisine
Amerikansk
Antal
10
Forb.
45 Minutter
Tilbred.
75 Minutter
Min bedste opskrift på en klassisk new york cheesecake.
Ingredienser
-
200 g digestive
-
2 Spsk. Sukker
-
100 g smør - smeltet
-
900 g Flødeost - ikke light
-
250 g sukker
-
2 spsk. Citronsaft samt skallen af en halv citron
-
2 tsk. Vanilje pasta
-
3 æg plus 1 blomme
-
4 spsk mel
-
Lidt salt
-
300 g 18% cremefraiche
-
225 g blåbær fra frost
-
75 g sukker
-
1 spsk citronsaft
-
1 tsk. Vanilje
-
2 spsk (30 g) vand
-
1,5 tsk Majsstivelse
Kiksebund
Ostemasse
Blåbær topping
Vejledning
Kiksebund
Beklæd bunden af en Ø24 cm. springform med bagepapir og tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Knus dine kiks til fint "kiksemel", jeg bruger min foodprocessor til at knuse dem med.
Tilsæt sukker og smeltet smør og rør det godt sammen.
Fordel det jævnt i din springform og præs det sammen til, brug evt. bunden af et glas.
Bag bunden i den varme ovn i 10 min.
Lad den køle mend du laver ostemassen.
Skru ovnen op på 200 grader varmluft.
Ostemasse
Kom 900 g flødeost i en skål, og rør det sammen i ca. 2 min til det er cremet i konsistens. Jeg bruger min røremaskine med k-spaden, men du kan også bruge en grydeske eller din håndmixer på laveste niveau.
Tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens du rører i massen. Tilsæt efterfølgende citronsaft, citronskal og vanilje.
Æggene plus den ekstra æggeblomme, slåes ud i en skål og piskes let sammen.
Tilsæt ca. 1/3 del af æggene til ostemassen ad gangen, rør massen helt ud inden du tilsætter næste portion.Rør nu mel og salt i, og til sidst kommes din cremefraiche i.
Brug lidt smør til at smøre siderne af din springform, og hæld så ostemassen ud over bunden.
Bag din cheesecake i den 200 grader varme ovn i 10 min. Skru så ned til 90 grader (varmluft) og bag den i 1 time.
Den skal stadig være lidt blævrende i midten når du ryster med den.
Sluk for ovnen og lad den stå der inde i en lukket ovn i 1 time.Åben ovnlågen på klem og lad den stå ca. 30 min. inden du sætter kagen på køl i min. 8 timer, kagen skal ikke dækkes med noget i køleskabet. Jeg ved det er svært at vente så længe på at smage en kage, men tro mig, det er det værd! ;-)
Blåbær topping
I en kasserolle kommer du de frosne blåbær, sukker, citronsaft og vanilje. Har du ikke frosne blåbær, kan du snildt erstatte det med en anden type frosne bær.
Kog bærene op i ca. 5-8 min.
I en lille skål blander du vandet og majsstivelsen inden du tilsætter den.Væsken skal nu tykne og blive som en lidt tynd sirup. Kom din topping i en bøtte og sæt det på køl.
Så er det spisetid!
Tag din kage ud af køleskabet og brug en varmkniv til at løsne kagen fra formen, hele vejen rundt langs kanten.
Placer kagen på et fint fad, jeg bruger en pizza spade til at flytte mine kager med, de findes tit på spot i Netto.
Find din kompot frem og rør let i den, den skal have konsistens som en lækker tyk sirup, er den for tyk så tilsæt en anelse vand (pas på du ikke kommer for meget i) Hæld toppingen på toppen af kagen, og pynt evt. af med lidt friske blåbær.
Jeg lader mine kager stå ude i ca. 30 min. og temperere, på den måde kan man meget bedre smage kagen, og konsistensen og lækker og cremet.
Enjoy!
Vi hjælper hinanden