Cheesecake brownie
En lækker snasket brownie toppet med et lag bagt cheesecake med et strejf af citron.
Den her opskrift på cheesecake brownie, er nem at gå til, og er den perfekte dessert, server den med en god vaniljeis og lækre bær.
Cheesecake brownie
Bedømt 3.8 stjerner af 4 brugere
Kategori
Brownie
Cuisine
Amerikansk
Antal
8
Forb.
30 Minutter
Tilbred.
50 Minutter
Ingredienser
-
4 æg
-
2 tsk. instant kaffepulver
-
100 g kakaopulver
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. bagepulver
-
220 g smør (rigtig smør, ikke smørbar)
-
400 g sukker
-
170 g hvedemel (jeg bruger Kagemel fra Valsemøllen)
-
250 g mørk chokolade (150 g smeltes 100 g i dejen)
-
100 g hakket pecan nødder
-
400 g flødeost (ikke light)
-
60 g 18% cremfraiche
-
115 g sukker
-
15 g mel
-
2 små æg
-
1 tsk. vaniljepasta eller 1 stang vanilje
-
Revet skal af 1 øko citron
Browniebunden
Cheesecake
Vejledning
Brownie dejen
Start med at tage alle ingredienserne (specielt dem til cheesecake delen ud af køleskabet, da disse skal være stuetemperatur for at massen ikke skiller.
I en gryde smelter du smør og 150 g af chokoladen.
Når det er smeltet tilsættes de 400 g sukker, der røres rundt til alt sukkeret er vådt. Sluk ofr blusset og lad det stå og køle.
I en skål pisker du æg, kaffepulver (instant), kakaopulver, salt og bagepulver sammen til en ensartet masse uden klumper.
Hak dine pecannødder i grove stykker og chokolade (de 100 g) skal også have en tur, med mindre du bruger små chokoladeknapper (fx dem fra Callebaut).
Hæld blandingen med det smeltet smør i din kakaopulver blanding, og rør det sammen til det er ensartet.
Tilsæt mel, 100 g chokolade og pecannødder til blandingen og vend det godt rundt.
Find en springform Ø26 cm frem og beklæd bunden med bagepapir. Siderne skal ikke smøres.
Hæld brownie dejen i formen og sæt den til side mens cheesecake massen forberedes.
Cheesecake
Tænd ovnen på 170 grader varmluft
Rør flødeosten ved lav hastighed med k-spaden i ca. 2 min til den er cremet. Det kan også gøres med en håndmixer, bare husk, lav hastighed.
Sigt mel og sukker i flødeosten, og vend det roligt sammen til massen er ensartet.
Tilsæt den revet citronskal, cremefraiche og vanilje og vend det til massen igen er ensartet og lækker.
Til sidst tilsættes de sammenpisket æg lidt ad gangen, mens der røres. Stop så snart massen er ensartet.
Hæld nu cheesecake dejen over den ubagte brownie og glat det ud med en palet.
Jeg tager bagenden af en ske og swirler rundt i massen for at binde dem sammen, det behøver man ikke.
Bag kagen i ovnen i ca. 50 min.
Lad kagen køle helt af inden du skærer i den.
Vi hjælper hinanden