Mazarin med mørk chokoladecreme
Den her mazarinkage med en fløjlsblød chokoladecreme af 54% mørk Callebaut chokolade (reklamelink) er super nem at lave, og den helt perfekte kage til uventede gæster eller når du er lækkersulten.
Prøv også min mazarinkage med passionsfrugt creme på toppen.
Mazarin med mørk chokoladecreme
Bedømt 4.7 stjerner af 6 brugere
Kategori
Kage
Cuisine
Dansk
Antal
8
Forb.
20 Minutter
Tilbred.
25 Minutter
Hurtig og lækker
Ingredienser
-
200 g chokolade (54% Callebaut)
-
4 dl. Fløde
-
1 blad husblas
-
150 g marcipan
-
150 g blødt smør
-
150 g rørsukker
-
Revet skal af 1 citron
-
3 æg (stuetemperatur)
-
75 g hvedemel
-
Hindbær
-
Chokoladespåner
Chokoladecreme
Mazarinbund
Pynt
Vejledning
Chokoladecreme
Læg 1 blad husblas i blød i koldt vand
I en skål smelter du chokoladen i mikroovnen. Giv det 30 sek. ad gangen og rør i det mellem hver gang til det er helt smeltet.
Varm fløden op til lige under kogepunktet, enten i mikroovnen eller i en lille gryde. Tag gryden af varmen og opløs din husblas i den varme fløde.
Når fløden er varm og chokoladen er smeltet hældes de 2 ting sammen og røres stille sammen til en ensartet masse.
Kom husholdningsfilm helt ned over massen og sæt den på køl. Den skal være 5 grader eller der under før du pisker den.
Mazarinbund
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
I en skål pisker du smør, marcipan (riv det evt. på et rivejern først) og rørsukker sammen til en ensartet masse.
Tilsæt revet skal af en citron og pisk det sammen.
De 3 æg skal tilsættes massen et æg ad gangen, hvor der piskes mellem hvert æg.
Sigt hvedemelet i og vend det med en dejskraber til dejen er ensartet.
Fordel dejen i en Ø24 cm. Springform eller silikoneform, der i bunden er beklædt med bagepapir. Du kan snildt bruge en mindre form, bare vær OBS. På bagetiden.
Bag kagen i ovnen i 20-25 min. Til den er let gylden på toppen. Lad den køle helt af inden du pynter kagen.
Pyntning
Når din creme er helt kold (under 5 garder) pisker du den luftig med en elmixer. Pas på du ikke kommer til at overpiske cremen så den skiller.
Kom cremen i en sprøjtepose med den ønsket tyl. Jeg har brugt en St. Honoré tyl.
Dekorer kagen som ønsket, og pynt af med chokoladespåner og friske hindbær.
Vi hjælper hinanden