Julekage med hvid chokoladecreme
8 personer
Niveau
Hvis du leder efter en lækker og nem julekage til juledagene, så er den her kage lige noget for dig. Den er super simpel at lave og smager som et lille stykke af konfekt himlen.
Julekage med hvidchokolade creme
Bedømt 5 stjerner af 3 brugere
Antal
8
Ingredienser
4 dl. Fløde
1 blad Husblas
170 g Hvid chokolade
Revet skal af 0,5 Appelsin
240 g smør
300 g farin
4 spsk sirup
4 tsk. Vaniljeekstrakt eller 1 stang vanilje
240 g mel (kagemel)
2 tsk. Ingefær (stødt)
2 tsk. Kanel
1 tsk. Allehånde
1 tsk. Nelliker
1,5 tsk. Bagepulver
0,5 tsk. Salt
Hvid chokoladecreme
Julekage
Vejledning
Chokoladecreme
Læg 1 blad husblas i blød i koldt vand.
Hak den hvide chokolade fint hvis ikke den er i knapper.
- Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet, riv appelsinskallen her i. Hæld fløden over den hakkede hvide chokolade og lad det stå i et par min.
- Rør rundt med en dejskraber til alt chokoladen er opløst. Vrid husblassen for vand, og opløs den i fløden.
- Hvis der er små stykker chokolade tilbage, kan du evt. blende det med en stavblender.
- Læg filmen direkte oven på cremen og stil den på køl. Cremen kan med fordel laves dagen i forvejen. Den skal være kølet ned til 5 grader før den kan piskes.
Julekagen
Varm ovnen op til 175 grader og læg bagepapir i en bradepande på 25 x 25 cm.
- I en skål pisker du smeltet smør, farin og sirup sammen til en homogen masse. Tilsæt æg og vanilje og mix.
- I en anden skål blander du mel, ingefær, kanel, allehånde, nelliker, bagepulver og salt.
Sigt det i de våde ingredienser og vend det sammen. Stop så snart det er blandet sammen.
- Hæld dejen i bradepanden og bag den i ovnen i ca. 40 min. Kagen er færdig når du kan stikke en kniv i kagen og der ikke er dej på den når du trækker den ud.
- Lad kagen køle helt af.
Pyntning af kagen
Pisk cremen med en håndmixer til den er let og luftig. Pas på du ikke overpisker, så skiller cremen.
- Kom cremen på kagen og pynt som du lyster det. Jeg dryssede med lidt kanelsukker og julekrymmel.
- Del med en ven:
- Del på Facebook
- Pin på Pinterest