Pavlova krans med citron
En pavlovakrans kan bruges og tilpasses til de fleste lejligheder. Her er den fyldt med en lækker lemoncurd og mascarpone creme med vanilje og en masse bær. Men ønsker man en anden version, kan citronen i lemoncurd skiftes ud med en anden væske, fx. Appelsinsaft, champagne, hindbær eller jordbær afkog. Lav den med saltkaramel og chokoladecreme, mulighederne er mange.
Men jeg er helt forelsker i den her version med den søde og chewy marengs, den bløde mascarponecreme og den syrlige citron.
Pavlova Krans
Bedømt 5.0 stjerner af 2 brugere
Kategori
Dessert
Cuisine
Australsk
Antal
12
Forb.
1 timer
Tilbred.
1,5 timer
Imponerende og nem dessert!
Ingredienser
-
9 æggehvider (270 g)
-
525 g sukker
-
1,5 tsk. Hvidvinseddike
-
1,5 tsk. Majsstivelse (maizena)
-
1 dl. Citronsaft
-
155 g sukker
-
3 æg (jeg bruger pasteuriseret)
-
Revet skal af 2 citroner
-
65 g Koldt smør (rigtig smør, ikke smørbar!)
-
1 Blad husblas
-
250 g mascarpone
-
7,5 dl. Piskefløde
-
2 tsk. Vaniljepasta eller 1 god vaniljestang
-
2 Spsk. Flormelis
-
500 g jordbær
-
100 g hindbær
-
200 g blåbær
Marengs kranse
Lemon Curd
Mascarponecreme
Pynt - kan tilpasses efter eget ønske
Vejledning
Marengs
Beklæd 3 bageplader med bagepapir. På bagepapiret tegnes en krans. Jeg brugte en justerbar kagering, gjorde den ca. 30 cm. Stor og tegnede efter den på bagepapiret. I midten tegnede jeg en cirkel på 14 cm, jeg brugere en skål, vendt på hovedet.
På den måde, er du sikker på at kransene er ca, lige store.
Tænd ovnen på 140 grader varmluft.
Pisk hviderne til de danner bløde toppe. Kom sukkeret i lidt ad gangen (ca. 2–3 spsk. ad gangen) og pisk til alt sukkeret er opløst.
Bland eddike og majsstivelse i en lille skål og pisk det i marengsen når alt sukkeret er opløst og massen er pisket stiv.
Kom marengsen i en sprøjtepose med rund tyl (15 mm i åbningen) og sprøjt dutter i 3 ringe, som på billedet. Drys evt. med mandelflager.
Bag kransene i ovnen i ca. 1 time og 15 min.
Når de er bagt, slukker du ovnen og lader kransene stå i ovnen til den er helt kold, gerne natten over.
Lemon curd
Læg dit husblas i blød i koldt vand.
I en gryde kommer du æg, sukker og citronsaft. Pisk det sammen over middel varme - det må endelig ikke koge, så klumper æggene.
Når massen begynder at tykne (hav tålmodighed, det tager tid, og lad dig ikke friste til at skrue op for varmen!) tilsætter du citronskallen og det kolde smør lidt ad gangen, mens du pisker.
Nu skal du igen finde tålmodigheden frem, der skal piskes til cremen er tyk i konsistensen, lidt som når du koger kagecreme.
Sigt massen ned i en bøtte og opløs husblassen i den varme masse. Kom husblas helt ned på din citroncreme og stil det på køl til det er helt koldt.
Når din curd er helt kold pisker du den let sammen og kommer den i en sprøjtepose med et lille hul i enden.
Mascarponecreme
I en skål kommer du fløde, mascarpone, vanilje og flormelis. Pisk massen til en blød creme der kan stå ad sig selv. Kom cremen i en sprøjtepose med en rund til Ø15 mm i åbningen.
Samling
Når kransene er helt kolde løsnes de forsigtigt fra bagepapiret. Jeg bruger en vinklet palet til at køre hele vejen rundt nede under kransen, så slipper den let.
Placer den første krans på et fad. Find din lemoncurd frem og sprøjt 1/3 del af curden på bunden i et sig sag mønster hele vejen rundt.
Sprøjt nu 1/3 del af mascarponecremen på bunden i små dutter. Kom bær på (jeg bruger kvarte jordbær, lidt blåbær og hindbær). Kom næste marengsring på, og gentag processen til du har en krans med de 3 ringe.
Toppen pyntes med de resterende bær og andet man ønsker.
Det er bedst at samle kagen umiddelbart inden den skal serveres, da marengsen hurtigt suger væske til sig.
Når det så er sagt, så kan resterne snildt gemmes til dagen efter, det smager stadig lækkert, teksturen er bare en anden.
Vi hjælper hinanden