Bag med, Bagværk, Bradepandekager, nødder, Opskrifter

Kirstens kage – bedre end drømmekage!

Kirstens kage – bedre end drømmekage!

Kirstens kage – bedre end drømmekage!

Kirstens kage – bedre end drømmekage!

Kirstens kage – bedre end drømmekage!

Denne kage kan jeg ikke selv tage kredit for, jeg har fået opskriften af en kollega fra den børnehave jeg arbejdede i, derfor er den også opkaldt efter hende – kirstens kage. Den er helt fantastisk drømmekage agtig, men lige en tand bedre.
Bunden er blød og svampet, og toppen er den perfekte blanding af blød og knasende.
Kagen holder sig lækker i flere dage, og kan derfor sagens bages dag i forvejen, hvis den fx. skal med i skole eller på arbejde.

Håber i må nyde den! 🙂

Er du til en lækker bradepandekage, vil du helt sikkert også syntes om den her lækre brunsviger.

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Har du set vores webshop med lækkert bageudstyr?

Kirstens kage – bedre end drømmekage!

Kirstens kage – bedre end drømmekage!

Bedre end drømmekage!
Udskriv Pinterest
Antal: 24 stk

UDSTYR I SHOPPEN

  • Vaniljepasta
  • Kageplade

Ingredienser

DEJEN

  • 8 stk. Æg
  • 600 g Sukker
  • 300 g Smør
  • 500 g Hvedemel
  • 2 Vanilje stang
  • 6 tsk. Bagepulver
  • 3 dl. Mælk

TOPPING

  • 300 g Smør
  • 300 g Farin
  • 1 dl. Mælk
  • 4 dl. Havregryn
  • 100 g Mandler

Sådan gør du

DEJEN

  • Tænd ovnen på 170ºC varmluft
  • Smelt smøren og lad det køle.
  • Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen, til en luftig æggesnaps - massen bliver sej og lys når den er pisket færdig.
  • Rør mælken i æggesnapsen, og tilsæt det smeltet, afkølet smør.
  • Bland mel og bagepulver sammen, og vend det her efter i dejen.
  • Hæld dejen i en smurt/bagepapir beklædt bradepande og sæt den i ovnen i ca. 30-40 min. Det er meget forskelligt fra ovn til ovn, hvor lang tid kagen skal have, det afhænger også af hvor dyb en form du bruger. Tjek til kagen efter 30 min. ved at stikke en tandstik i midten af kagen, hænder der dej ved skal den have lidt længere.

TOPPING

  • Hak mandlerne så groft/fint som du ønsker dem, jeg hakker dem gerne halvgroft, og bland dem med smeltet smør, farin, mælk og havregryn.
  • Så snart kagen er fast og den ikke hænger ved, når du stikker en tandstik i den, er den klar til at blive taget ud.
  • Fyldet fordeles jævnt på kagen, og den bliver bagt i yderligere 5 min. Lad kagen køle inden du skærer i den.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *