Desserter i glas er dejligt nemme at arbejde med. Der er ingen kageringe og kageplast man skal bakse med, det er ikke så vigtigt om cremen nu har sat sig 100%, og så er de perfekte at lave om formiddagen hvis du får gæster til aften. Cheesecake kan laves i uendeligt mange versioner, jeg har eksperimenteret med lidt forskellige opskrifter, og det her er den anden af 3 opskrift i får glæden af.
Den er meget lige til, den består af en klassisk ostemasse, en kiksebund lavet af bastogne kiks og en dejlig frisk gele af havtorn på toppen. Er du ikke til havtorn, kan geleen snildt laves med en anden form for bær, på præcis sammen måde.
Jeg har lavet min dessert i disse glas fra IKEA, du kan lave dem i lige præcis de glas du syntes er fine, men opskriften er tilpasset til 4 af disse.
Følg med på Instagram eller facebook for meget mere kageinspiration.
Bastogne kiksene knuses fint, put dem evt. i en pose, og giv dem en omgang med kagerullen. Blandes med det smeltet smør. Find dine fine dessertglas frem og fordel kiksekrummerne i glassene. Mas massen sammen i bunden af glassene, så det danner en jævn bund. (mas ikke overdrevet hårdt, så er det ikke til at få op igen fandt jeg ud af). Stil glassene på køl mens du laver ostecremen.
Ostemasse
Læg din husblas i blød i rigeligt koldt vand. I en skål piskes flødeost, yoghurt, sukker og vaniljekornene sammen til en ensartet masse. Pisk fløden til let skum.
Kom den udblødte husblas i en skål, og giv den 10-15 sek. i mikroovnen til den lige akkurat er smeltet. Tag ca. 1/3 del af ostemassen og rør det hurtigt sammen med den smeltet husblas.
Vend husblas/ostemassen i resten af ostecremen. Vend det hele i den let pisket fløde og fordel det i glassene. Stil glassene på køl mens du laver geleen
Havtorn gelé
Læg din husblas i blød i koldt vand. Kom havtorn, sukker og vand i en gryde og kog det op i 5-8 min. Lad det koge ind til bærrene "springer", brug evt. en ske til at hjælpe dem lidt på vej.
Hæld det gennem en sigte, hvis geléen ønskes mere klar, kan du passere den gennem et rent klæde. Kom husblassen i den lune væske og lad væsken køle til den er håndlun.
Når geléen er blevet håndlun tager du en teske og vender den med bagsiden opad hen over din cheesecake. Hæld en tynd stråle af din gelé ned på skeen der fordeler det ned på din cheesecake.
Stil dine cheesecake glas på køl i minimum 4 timer.
Jeg har serveret mine med lidt krystalliseret hvid chokolade og friske blomster på toppen.