Hvem kan ikke bruge en god opskrift på chokoladekage? Det her er en opskrift uden flere elementer, besværlige mousser og marcipanbånd. Her kommer opskriften på en helt klassisk chokoladekage med glasur og krymmel!
Sådan en chokoladekage man kan bage 100 gange, uden at blive træt af den. Du kan snildt pifte den op med en lækker pisket ganache og lidt friske bær, eller bag den i nogen springforme, flæk dem på midten og brug den som bunde i en lækker mousse kage med en frisk syrlig bær mousse.
Men den smager nu også helt fantastisk lækkert med en god glasur og festligt krymmel på toppen.
Ud over at kagen smager rigtig godt, så holder den sig også fugtig i flere dage, den nåede at stå 3 dage her hjemme inden den røg i fryseren til romkugler, og den var altså stadig dejlig fugtig på 3. dagen.
Desuden klæder en god omgang vaniljeis og en håndfuld friske bær også kagen ganske godt.
Følg med på Instagram eller facebook for meget mere kageinspiration.
Tænd ovnen på 190ºC. Find en lille bradepande (ca. 40 x 30 cm.) og beklæd den med bagepapir i bunden og smør/spray siderne.
Det bløde smør, sukker og kornene fra vanilje stangen piskes til en luftig og ensartet masse.
Kom et æg ad gangen i smør blandingen og pisk det godt sammen.
I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser og chokoladen sammen. Vend nu de tørre ingredienser i smør/ægge blandingen skiftevis med creame fraichen.
Kom dejen i bradepanden, og bag kagen midt i ovnen i ca. 25 min. Tjek om kage er færdig ved, at stikke en tandstik i kagen. Sidder der dej på tandstikken, giver du kagen 2-3 min. mere, og tjekker så igen.
Glasur
Husk at kagen skal være helt kold inden du kommer glasuren på. Bland flormelis og kogende vand til en tyk glasur.
Fordel glasuren på kagen og drys med det mest farvestrålende krymmel du kan finde 😉
Vi hjælper hinanden