De bedste cookies. En god cookie går man aldrig galt i byen med. De her er de helt klassiske, amerikanske cookies med chokolade, nemlig chocolate chip cookies.
Cookies opskrift
De er super nemme at lave, og dejen kan endda laves i forvejen, og opbevares på køl eller endda kommes på frys, så har du altid friskbagte cookies lige ved hånden, hvis nu der skulle komme uventet gæster, eller du bare skulle få lyst til lækre cookie.
Du kan altså sagtens trille kuglerne runde, og så putter du dem i fryseren i stedet for at bage dem. Så når du vil have friske cookies, så kan du tage dem ud fra frys og direkte ind i ovnen. Super nemt til dage hvor du har lidt travlt.
Cookies med chokolade
I denne cookies opskrift bruger jeg en kombination af mørk og lys chokolade. Du kan bruge lige den chokolade, du bedst kan lide, men jeg synes bare, at det er en god kombination.
Udover chokolade har jeg puttet lidt pekannødder i, men det kan du godt undlade. Ellers kan du også erstatte det med mandler, hasselnødder eller en tredje nød.
Opskriften her giver 24 stk., du kan sagtens lave dem mindre – husk da blot at justere på bagetiden. Prøv også min anden opskrift på cookies med kinder chokolade.
Tag dit smør og dine æg ud af køleskabet i god tid. Smøren skal være blødt, og æggene stue temp. Hvis du, lige som jeg ofte gør, har glemt at tage det ud, så lun smøren 15 sek. i mikroovnen og læg æggene i en skål med varmt vand.
I en skål kommer du det bløde smør, sukker og farin. Pisk det lyst og luftigt med en el-mikser.
Pisk vaniljeekstrakt, æg og æggeblomme i smørblandingen. Bruger du en røremaskine er det efter dette du skal skifte fra piskeris til k-spade. Bruger du el-mixer så skifter du til en grydeske.
I en skål blandes mel, salt og natron godt sammen.
Sigt nu de tørre ingredienser i, og vend det sammen til det næsten er helt blandet.
Tilsæt nu chokoladen og de hakkede nødder og bland til alt melet er blandet med.
Sæt skålen på køl i 30-60 min. til dejen er mere fast. Tænd ovnen på 180ºC varmluft og beklæd 2 bradepander med bagepapir.
Jeg bruger en is-ske til at sætte dejen på bagepladerne, men du kan sagtens bruge 2 spiseskeer - mine cookies vejer ca. 50 g. Bare husk at lave god afstand mellem dem, da de flyder en del ud. Jeg har 6 cookies på en bageplade.
Skal du bruge dine cookies senere, er det her du kommer dem enten på køl eller i fryseren.
Bag dine cookies i ca. 12 min. eller til de er gyldne på toppen. Husk at de er meget bløde når de kommer ud af ovnen - giv dem tid til at køle af. Lad dem køle helt af på en bagerist inden du pakker dem i poser, eller spiser dem.
Vi hjælper hinanden