Opskriften på den lækreste chocolate drip cake – chokolade kage med squash, chokoladecreme, luksussmørcreme og den lækreste chokolade drip.
Kager er faktisk ret simpel at lave, men den smager hamrende godt! Så kast du dig bare ud i projektet.
Der er squash i bundene for at gøre den svampet og fugtig, det er bestemt ikke for at gøre den sund – bare rolig Pynten på toppen kan du jo variere i det uendelige, du kan bruge lige præcis de bær og det chokolade du aller bedst kan lide, du kan også sagtens gøre den til den ultimative børnefødselsdagskage ved at komme en masse farvestrålende slik på i stedet for chokolade. En tur i bland selv slik afdelingen kan anbefales.
I en skål over vandbad smelter du fløde og chokolade sammen, det må endelig ikke koge. Chocoladen skal være helt opløst i fløden. Kom husholdningsfilm helt ned oven på fløden og stil det på køl til det er helt koldt (5 grader). Skal det gå lidt hurtigere, så stil det på frost, bare husk at holde øje med det, så det ikke fryser til.
Chokoladekagen
Tænd ovnen på 180ºC varmluft. Beklæd bunden af en springform (24 cm. i dia.) med bagepapir og spray siderne med bagespray. Dejen skal bages af 3 omgange, så hvis du har 3 springforme i samme str. så beklæd alle 3 forme
I en skål piskes æg, rørsukker, farin, vanilje korn, kaffepulver og blødt smør sammen til en luftig masse. Hak chokoladen i grove stykker hvis ikke du bruger chokoladeknapper. I en anden skål blandes chokolade stykker, bagepulver, natron, kakaopulver, salt og mel.
Vend de tørre ingredienser i de våde ingredienser, og vend til sidst den revet squash i. Del dejen i 3 og hæld den ene del i springformen og spred den jævnt ud. Bag kagen midt i ovnen i ca. 15-20 min. eller til dejen ikke hænger ved en tandstik.
Lad alle kagerne køle af.
Samling
Find et fint fad frem. Læg en af kagebundene på fadet, og kom kageplast og en kagering omkring.
Tag din chokolade/fløde creme ud af fryseren/køleskabet. Sørg for at den er helt kold (5 grader). Pisk den op med en håndmixer til den er luftig.
Kom halvdelen af chokoladecremen på bunden og fordel den jævnt ud. Kom et lag chokoladekage mere på og fordel resten af cremen på. Slut af med det sidste lag kage. Kom film på toppen af kagen, og stil den på køl min. 2 timer, helst til dagen efter, så smager den bedst.
Luksussmør creme
Når kagen har kølet af, og du er klar til at pynte den, laver du en omgang luksussmørcreme. Opskrift og fremgangsmåde finder du på Annemette Voss' hjemmeside lige her. Jeg har smeltet 100 g mørk chokolade, kølet det ned til det er håndlunt, og pisket det i smørcremen til aller sidst, det behøver du ikke gøre, hvis du syntes der er nok chokolade.
Chokolade dryp
I en skål over vandbad smelter du fløde og chokolade sammen. Chokoladen skal være helt opløst. Hæld chokoladen over i en lille klemmeflaske og stil den på køl mens du smøre din kage op. Har du ikke en klemmeflaske så dæk fløden til med film og stil den på køl.
Pyntning
Smør din kage op med smørcremen. Jeg plejer at gøre det af 2 omgange, første gang handler det om at få lukket alle krummerne inde, når det er gjort, stiller du kagen på køl i ca. 15 min. Kom et lag smørcreme mere på og gør det jævnt med en bred paletkniv eller en kagespartel. Når den er smurt op 2. gang stiller du den på køl ind til smørcremen har sat sig. (ca. 20 min.)
Start med at lave dryppene ned langs siderne. Bruger du en klemme flaske kører du flaske langs kanten af kagen mens du klemmer roligt på flasken, nogen steder mere end andre.Har du ikke en klemmeflaske, kan du bruge en teske til at sætte små dutter af chokolade på kanten af kagen og så lader du dem falde ned ad siden.
Se evt. en video hvor jeg pynter kagen øverst på siden.
Fordel resten af chokoladen oven på kagen og glat den ud med en paletkniv. Pynt kagen af med bær og chokolader. Husk at kagen smager bedst hvis den står ved stuetemperatur i ca. 30 min. inden den spises.
Vi hjælper hinanden