Figurkager - Det Glade Køkken

Figurkager

50 personer

Figurkager - småkager til udstikkere, perfekt til børn

Det julebag jeg husker mest fra da vi var børn, er helt sikkert de fine småkager stukket ud i forskellige figurere og pyntet fint med glasur. Det er selvfølgelig figurkager jeg snakker om, og de hører sig julen til – specielt hvis man har børn.

De her lækre og mega nemme småkager er perfekte til at få afprøvet alle dine fine jule udstikkere – småkagerne holder nemlig formen rigtig godt.

Dejen er meget nem at lave, og det er derfor den perfekte opskrift til når der skal være børn med i køkkenet.

I weekenden havde jeg Marius med i køkkenet mens Ellie sov. Vi fik lavet en ordentlig bunke med småkager, og han hyggede sig virkelig med at pynte dem. Der var glasur over alt da vi var færdige, men pyt med det. Det var mega hyggelidt og jeg er meget imponeret over, at han kunne holde fokus på kagerne i 2 timer – det er længe når man er 3 år.

Når du laver denne dej, er det vigtigt at smør og æg er stuetemperatur, ellers skiller dejen. Der er et tip i opskriften, hvis du som mig ofte glemmer at tage det ud af køleskabet.

Dejen til figurkager kan sagtens laves et par dage i forvejen og opbevares i en pose i køleskabet. Bare husk at tage dejen ud 30 min. før den skal bruges, ellers er den lidt hård at rulle ud. Alternativt kan dejen også sagtens fryses.

Er du vild med lækkert julebag? Så vil de her kanelsmåkager helt sikkert være noget for dig.

Følg med på Instagram eller facebook for meget mere kageinspiration.

star

1 kommentar

Helle Nielsen

Kan dejen fryses ned i et par dage ?

Vi hjælper hinanden

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Flere populære opskrifter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær den første til at få produktnyheder, rabatter og de nyeste opskrifter