Kanel småkager
Kanel småkager
Hvis du elsker kanelsnegle, vil du helt sikkert også elske de her lækre, sprøde kanel småkager. De dufter og smager fantastisk dejligt af jul, og så er de rigtig gode at lave i forvejen. Dejen kan nemlig fryses og tages op når du vil bage lækre jule små kager.
Følg med på Instagram eller facebook for meget mere kageinspiration.
Kanel småkager
Bedømt 3.0 stjerner af 5 brugere
Kategori
Småkager
Cuisine
Dansk
Antal
50
Kanelsnegle i en småkage
Ingredienser
-
200 g Smør
-
75 g Sukker
-
90 g Flormelis
-
0,5 tsk. Salt
-
1 Appelsin skal
-
1 Vanilje stang
-
2 Æg
-
375 g Hvedemel
-
120 g Smør - blødt
-
50 g Brun farin
-
1 spsk. Kanel
-
2 spsk. Mel
-
0,5 tsk. Salt
-
0,5 tsk Vanilje ekstrakt
-
1,5 tsk. Sirup
Småkagedej
Kanelfyld
Vejledning
Småkagedej
Kom koldt smør, i små stykker, sukker, flormelis, salt, appelsinskal, og vaniljekorn i en skål. Rør det sammen med en håndmixer/røremaskine med k-spaden ved lav hastighed.
Rør æggene godt ud i smørblandingen ét ad gangen, massen skal samle sig inden du putter næste æg i. Tilsæt melet og saml dejen hurtigt, uden at ælte for meget med den.
Find 2 stykker bagepapir frem. Rul dejen ud, med en kagerulle, mellem de to stykker bagepapir, husk at rulle den jævnt.
Læg dejen på køl mens du laver fyldet. (er dejpladen for stor til køleskabet, så stil den et køligt sted, eller dæk den til, og stil den ud på havebordet)
Kanelfyld og samling
Kom alle ingredienserne i en skål og mix dem med en el pisker til massen er ensartet og blød.
Tag dejen ud af køleskabet, og fjern det øverste lag bagepapir
Fordel kanel massen jævnt på dejen. Rul dejen som når du laver kanelsnegle, men brug bagepapiret til at rulle med, da det godt kan være svært at gøre med hænderne. Stram rullen til, så bagepapiret ligger stramt om rullen.
Læg rullen i fryseren i min. 30 min. Du kan sagtens lade den ligge i fryseren længere tid, og tage den op når du skal bruge en omgang friskbagte småkager. Husk at den skal ligge lige i fryseren, ellers bliver den svær at skære senere.
Tænd ovnen på 180ºC (jeg bruger altid varmluft OG over/undervarme)
Beklæd en bageplade med bagepapir. Tag din rulle ud af fryseren og skær den i 3-5 mm tykke skiver. Læg skiverne på bagepladen. Bages midt i ovnen i ca. 8-9 min. eller ind til de begynder at blive gyldne. Husk at holde øje med dem, lige pludselig går det hurtigt med farven.
Vi hjælper hinanden