Kanelsnurrer – De bedste af slagsen
Kanelsnurrer – De bedste af slagsen
Okay, nu kommer den, opskriften på kanelsnurrer! Den har I efterspurgt meget på Instagram og Facebook, hver gang jeg har bagt dem. Nu er opskriften blevet forfinet, og er nu så god at jeg gerne vil dele den med jer.
Snurrerne er bløde, saftige og fyldt til randen med den lækreste remonce. Remoncen har fået et skud marcipan så den er ekstra lækker. Se hvordan jeg laver kanelsnurrerne i videoen under opskriften. Den er optaget fra en Live udsendelse på Instagram
Følg med på Instagram eller facebook for meget mere kageinspiration.
Kanelsnurrer
Bedømt 3.9 stjerner af 8 brugere
Kategori
Kage
Cuisine
Svensk
Antal
16
De bedste af slagsen
Ingredienser
-
100 g Vand
-
125 g Mælk
-
30 g Gær
-
1 Æg
-
40 g Sukker
-
1 tsk. Kardemomme
-
475 g Hvedemel
-
120 g Smør
-
1 tsk. salt
-
150 g Smør
-
135 g Farin
-
35 g Sukker
-
2 Spsk Kanel
-
50 g Marcipan
-
1 spsk. Hvedemel
-
Svensk perlesukker
-
1 Æg
-
1 spsk. Vand
-
1 nip Salt
Dejen
Remonce
Andet
Vejledning
Dejen
Lun mælk og vand op til det er håndlunt. Jeg plejer at gøre det i mikroovnen.Opløs gæren her i.
Tilsæt æg, sukker og kardemomme. Rør det let rundt.
Tilsæt nu 300 g af din mel og kør det et minut eller to på røremaskinen. Har du ikke en røremaskine må du fatte grydeskeen eller din el-mixer med dejkrogene på.
Tilsæt nu det bløde smør af 2-3 omgange mens du røre i dejen.
Når smøret er rørt ud i dejen tilsætter du saltet
Tilsæt resten af melet, hold evt. lidt tilbage for at undgå at de bliver tørre. Der er forskel på mel og på hvilken mælk du bruger.Det er altid en god idé at tilsætte melet lidt ad gangen til dit brød.
Bruger du en røremaskine skal dejen æltes på fuld styrke nu, husk at holde fast i maskinen så den ikke hopper ned ;-)Dejen skal køre på maskinen til den begynder at kravle op ad dejkrogen, den klasker mod skålens kanter når maskinen kører, den skal være glat og blank og så skal du kunne lave et lille vindue i din dej ved at strække dejen ud mellem fine fingre.Er dejen æltet for lidt vil vinduet gå i stykker inden det kan dannes, dejen vil se nubret ud og den vil ikke være blank og glat.Hvis du har æltet i 5-10 min. og dejen stadig er meget våd og ikke opfylder ovenstående kriterier, så tilsæt lidt mere af det mel du har holdt tilbage. Men tilsæt endelig ikke mere mel end hvad der står i opskriften.
Når dejen er æltet kommer du en pose/badehætte eller andet der holder fugten inde over skålen. Jeg vil ikke anbefale dig at bruge et viskestykke, det får dejen til at tørre ud.Stil dejen til at hæve til dobbelt størrelse, ca. 45 min.
Remonce
Kom alle ingredienserne til remoncen i en skål, og pisk det godt sammen.
Dejen
Når din dej har hævet, tager du den ud på et let mel drysset bord. Her er det også vigtigt at du ikke kommer for meget mel på bordet eller dine fingre. Vil dejen gerne klistre til dine fingre, så vask dem grundigt.
Rul din dej ud til en rektangel ca. 30 x 60 cm.Smør remoncen på de første 2/3 dele af dejen (på den brede led)
Fold den ene 1/3 del af dejen med remonce på ind over resten af remoncen.Fold nu den del af dejen uden remonce på, ind over resten af dejen.
Med en kagerulle ruller du dejen let, så den bliver en anelse fladere.
Brug en skarp kniv eller en pizza skærer til, at skære strimler af dejen.Skær ca. 2 cm brede strimler på den smalle led.
Tag en strimmel og stræk den let, pas på den ikke knækker.Sno strimlen ved at lægge den på bordet og bevæg hænderne i hver sin retning (op/ned)
Form nu en snegl af strimlen, når der er 10 cm. tilbage af strimlen, folder du den ind over midten af sneglen.Fold den yderste snip ind under sneglen, og sæt den på en bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve tildækket i 1 time.I mens varmes ovnen op til 190 grader varmluft
Når snurerne har hævet pensles de med en blanding af æg, vand og salt.Drys til sidst med svensk perlesukker.
Bag dem i 12 min. til de er lækre gyldne på toppen.
Vi hjælper hinanden