Her får du den bedste kransekage top opskrift. Når det er nytår, så spiser de fleste kransekage til champagnen, når man hopper ind i det nye år.
Du kan dog sagtens spise kransekage året rundt, da det næsten er synd, hvis det kun spises én gang om året. Du kan lave et fint kransekagetårn til studenterfesten, fødselsdagen eller bare når du har lyst til kransekage.
Den bedste kransekagetop opskrift
Kransekage top hører sig nytåret til, i hvert fald hvis du spørger mig! Jeg ELSKER kransekage, sprød/sej på ydersiden og blød og saftig inden i, lige præcis sådan er den her kransekage.
Har man ikke mod på at kaste sig ud i denne kransekage top opskrift, kan man sagtens bruge denne opskrift til at lave stænger med. Så undgår du at skulle bruge tid på at måle hver enkelt stykke, så det bliver til de flotte ringe. Følger du denne kransekagetårn opskrift, så får du cirka 8-10 ringe. Det kan i stedet blive til 15-20 mindre stykker kransekage.
Lav dit kransekagetårn forinden
Du behøver ikke at lave dit kransekagetårn på dagen, du skal bruge det. Rent faktisk kan du lave det flere uger før og så fryse de enkelte ringe ned efter bagning. Det giver også en mere saftig tekstur. Her er det vigtigt at påpege, at du ikke skal putte glasur på inden nedfrysning. Det kan du gøre, når det er tøet op igen.
Ælt marcipan og flormelis godt sammen. Pisk æggehviden let med en gaffel, og ælt den i lidt ad gangen. Marcipanen skal være blød, men må endelig ikke blive klistret.
Kom massen i en pose, og lig den på køl i min. 1-2 timer, gerne længere. Du kan sagtens have massen liggende nogen dage på køl.
Tænd ovnen på 230º (ikke varmluft). Rul kransekagemassen ud i stænger i 2 cm. tykkelse. Med håndfladen trykker du let den ene side af rullen, så dejen danner den karakteristiske "trekant" når du rejser den op.
Start med at skære et stykke på 8 cm. Ønsker du et højt tyndt tårn, øger du længden med 2 cm. hver gang du skære, hvis du vil være sikker på at det ikke vælter øger du med 4 cm. 😉 Husk at lave en rund kugle der passer til toppen.
Form stykkerne til ringe, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Giv ringene et let tryk, evt. med et skærebræt, på toppen, så de får en lille flad del på toppen af trekanten, så står ringene mere stabilt.
Bag ringene i 8-10 min. i midten af ovnen til de er gyldne, husk at sætte en ekstra bageplade ind under så undgår du brændte bunde. Lad ringene køle af på pladen, da de er meget bløde når de er varme.
Lad kransekagen køle helt af inden der kommes glasur på. Når kransekagen er kold, kan du sagtens ligge den i en pose, og opbevare den til dagen efter. Pisk glasuren sammen (den må endelig ikke blive for tynd, så løber den), og sprøjt de klassiske tunger på ringen.
Brug også glasuren til at samle ringene med. Pynt med serpentiner, knallerter eller andet nytårspynt.
Tip
Temperer evt. noget chokolade og pensel bunden af ringen, det smager super godt.
Vi hjælper hinanden