S’mores kage
S’mores kage – konkurrence
I søndags deltog jeg i min første kagekonkurrence – og det var vildt sjovt!
Jeg deltog med en lækker s’mores kage, som I selvfølgelig skal have opskriften på, så den kommer her.
Kagen består af en sprød kiksebund, bagt ind i en saftig chokoladekage, toppet med en chokoladeganache og fyldt med hjemmelavet skumfidus masse – og så gentager du lige det en gang til
Opskriften indeholder mange ingredienser og en del elementer så sørg for at læse opskriften igennem inden du går i gang, så du har styr på alle ingredienserne og hvad du skal gøre.
Har du spørgsmål til opskriften, er du som altid velkommen til at skrive til mig enten i kommentarene, via Instagram, facebook eller smid mig en mail
Følg med på Instagram eller facebook for meget mere kageinspiration.
S’mores kage
Bedømt 5.0 stjerner af 1 brugere
Kategori
Kage
Cuisine
Amerikansk
Antal
12
Må jeg be' om en S'more?
Ingredienser
-
400 g Digistive kiks
-
100 g Sukker
-
180 g Smør
-
300 g Hvedemel
-
325 g Sukker
-
90 g Kakaopulver
-
2 tsk. Bagepulver
-
1 tsk. Natron
-
1 tsk. Salt
-
2,5 dl. Sødmælk
-
1 dl. Olie
-
1 stang Vanilje stang
-
2,5 dl. Varmt vand
-
2,5 dl. Fløde
-
300 g Mørk chokolade
-
3 stk. past. Æggehvide
-
200 g Sukker
-
100 g Glukose sirup
-
1 nip Salt
-
0,5 dl. Vand
-
55 g Skumfiduser
-
450 g Smør - blødt
-
500 g Flormelis
-
250 g Mørk chokolade
Kiksebund
Chokoladekage
Chokolade ganache
Skumfidusmasse
Chokolade smørcreme
Vejledning
Kiksebund
Tænd ovnen på 190ºC varmluft. Find 3 springforme ca. 20 cm. i diameter og beklæd bunden med bagepapir og smør/spray siderne.
Blend kiksene fint i en blender og kom kikse krummerne i en skål sammen med sukker og smeltet smør. Bland det godt sammen.
Fordel kikse massen i de 3 forme (ca. 225 g pr. form) og pres den godt sammen i bunden af formen. Jeg bruger et glas med flad bund til at få mast kikse massen godt sammen.
Bag bundene i 8 min. i den 190ºC forvarmet ovn.
Lad bundene køle af mens du laver chokoladekagedejen. (Du skal IKKE tage bundene ud af formen)
Chokoladekage
Skru ovnen ned på 180ºC varmluft
I en skål blander du, mel, sukker, kakao, bagepulver, natron og salt godt sammen.
I en anden skål blandes mælk, olie, vanilje og varmt vand.
Rør de tørre ingredienser i de våde ingredienser, og sørg for at dejen ikke har nogen melklumper.
Fordel chokoladekage dejen over de 3 kiksebunde (ca. 440 g dej pr. form)
Og bag dem i ovnen i ca. 15-20 min. Tjek til kagen efter 15 min. og tjek om den er færdig ved at stikke en tandstik i dejen. Hænger der dej på tandstikken, så giv den et par min. mere.
Når dejen lige præcis ikke hænger ved, tages kagerne ud af ovnen og de køler af i 10-15 min. i formene inden de befries og køler helt af på en rist.
Ganache
Kom fløden i en lille gryde og varm den op til kogepunktet.
Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Når fløden har nået kogepunktet hældes den over chokoladen. Lad den stå et par min. og lad chokoladen smelte. Rør forsigtigt, med en dejskraber, i midten af skålen ind til massen er ensartet og glat.
Lad din ganache køle til den er stuetemperatur. Mens den køler, og kagebundene køler laver du din skumfidus masse 🙂
Skumfidusmasse
I en skål der kan kommer over vandbad kommer du, æggehvider, sukker, glukosesirup, salt og vand. Skålen sættes over vandbadet (det er vigtigt at bunden af skålen IKKE røre ved vandet) og så skal der ellers piskes.
Med en elmixer pisker du ind til massen bliver tyk og hvid, og der skal altså piskes i ca. 8-10 min. Når massen er sej og tyk, kommer du skumfiduserne i, mens du stadig pisker, og lader dem smelte med.
Når de er smeltet tages skålen op af vandbadet, og du pisker i 3-5 min. mere. Når massen er helt stiv (piskerisene skal kunne stå i massen når de tages ud af mixeren) er den klar til at blive brugt.
Samling af kagen
Find et fint fad frem og kom din førte bund på fadet, med kiksebunden ned ad. Hvis din bund ikke er lige, kan du evt. skære den til så den er lige på toppen.
Kom 1/3 del af chokoladeganachen ud på bunden, det skal ikke flyde ud over kanterne, så det er vigtigt at ganachen ikke er varm, for så flyder den ud. Stil evt. bunden med ganach i køleskabet 5-10 min.
Kom ca. 1/3 del af skumfidusmassen oven på bunden. Kom endnu en bund på, med kiksen nedad, og gentag med chokoladeganche og skumfidus. Slut af med den sidste bund. Stil kagen på køl mens du laver smørcremen.
Smørcreme
Smelt chokoladen i mikroovnen, og lad det køle til stue temperatur.
Kom det stuetempereret smør i en skål (brug gerne en røremaskine, men en elmixer kan også bruges) og pisk det i ca. 5 min. til det bliver helt hvidt og luftigt.
Tilsæt flormelis lidt efter lidt, og pisk godt i mellem.
Når chokoladen er kølet og smørcremen er pisket, hældes chokoladen i smørcremen i en tynd stråle mens der piskes.
Du er nu klar til at smøre kagen op med smørcreme, gør det evt. ad flere omgange, hvor du stiller kagen på køl ind i mellem hvert lag - så er det lettere at få den helt skarp.
Pyntning
Jeg har pyntet min kage med nogle knuste digestive kiks på siderne og på toppen af kagen. Resten af ganachen har jeg lunet lidt i mikroovnen og lavet dryp ned langs siderne.
Resten af skumfidusmassen har jeg sprøjtet ud på toppen af kagen, og brændt det med en gasbrænder.
Kagen skal opbevares på køl, men smager bedst når den har stået i ca. 20 min. inden den spises.
Birgitte
Hej.
Er chokoladebundene velegnet til en lagkage (3 bunde med 2 forskellige mousser imellem) eller er der en af dine andre opskrifter på chokoladebunde, du hellere vil anbefale? Jeg skal i gang til en konfirmation ;)