Tiramisu cheesecake
Tiramisu cheesecake
Hvis ikke I allerede har opdaget det, så er jeg tosset med tiramisu !
Jeg kan på ingen måde lide kaffe, men lige her, der elsker jeg det. Denne tiramisu cheesecake er perfekt som en lækker dessert efter et skønt måltid med gode venner. Men den passer også perfekt til eftermiddagskaffen, bare fordi…
Følg med på Instagram eller facebook for meget mere kageinspiration.
Tiramisu cheesecake
Bedømt 5.0 stjerner af 2 brugere
Kategori
Cheesecake
Cuisine
Amerikansk
Antal
8
Lækker dessert til de voksne
Ingredienser
-
75 g Smør
-
200 g Digistive kiks
-
2 spsk. Sukker
-
200 g Flødeost
-
450 g Mascarpone
-
50 g Sukker
-
1 Vanilje stang
-
2,5 dl Fløde
-
2 bl. Husblas
-
100 g Ladyfingers
-
0,5 dl Bailyes
-
0,5 dl Stærk kaffe
-
Kakaopulver
-
1,5 dl Fløde
-
60 g Flormelis
-
Friske hindbær
Kiksebund
Ostecreme
Andet
Vejledning
Kiksebund
Tænd ovnen på 180ºC
Smelt smørret og knus kiksene fint. Bland kiks, sukker og smør godt sammen. I en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir, kommes kiksemassen i, tryk massen godt sammen, så bunden er forholdsvis lige.
Bag bunden i 10-12 min. i ovnen. Lad den køle helt af.
Ostecremen
Læg husblas i blød i koldt vand. I en skål piskes flødeost, mascarpone, sukker og kornene fra vaniljestangen godt sammen.
I en anden skål piskes fløden til en let skum. Husblassen smeltes i en skål i mikroovn eller over vandbad, det skal kun lige smelte.
For ikke at lave husblas klumper i cremen, tager du en skefuld eller 3 af ostemassen over i den lune husblas. Rør godt rundt, så der ikke kommer klumper eller trevler.
Vend nu husblassen i ostemassen, pisk godt til med at piskeris, så du er helt sikker på at massen er godt blandet sammen. Vend fløden i ostecremen.
Samling
Hæld halvdelen af cremen over den kolde kiksebund, (som stadig er i springformen, kom evt. kageplast eller bagepapir på indersiden af springformen, så bliver kanten flottere, sørg for at toppen er glattet fint ud.
Find dine ladyfingers frem. I en dyb tallerken blander du bailyes og kaffe. Dyp dine ladyfingers hurtigt i kaffen og læg dem på ostecremen, dæk hele kagen med ladyfingers.
Drys et lag kakao pulver over ladyfingers laget og kom den resterende creme på toppen. Husk at gemme resten af kaffe/bailyes blandingen, den skal du bruge senere.
Glat toppen med en palet kniv og stil kagen på køl, tildækket, i 2-3 timer.
Når kagen har sat sig, befries den fra formen og kageplasten fjernes. Placer kagen på et flot fad.
Pisk fløde, kaffe/bailyes rester og flormelis sammen i en skål, til en skum der kan sprøjtes ud. Kom fløden i en sprøjtepose med stjernetyl.
Drys et tyndt lag kakaopulver ud over kagen og pynt kagen med flødeskummen i fine rosetter.
Til slut kommes friske hindbær på toppen, gerne flere end dem jeg har på billedet, jeg havde en hindbærsulten dreng der fik fingrene i dem 😉
Vi hjælper hinanden