Blandet godter, Højtider, Kager, Lagkage, Opskrifter

Bryllupskage

Bryllupskage

Bryllupskage

Bryllupskage

Bryllupskage

Denne bryllupskage består af en luftig vaniljebund, en frisk hindbær/rabarber mousse med skyr, en sprød nøddemarengs bund og en cremet hvid chokolademousse. Pynten kan varieres i det uendelige, men jeg er ret vild med det udtryk jeg fik på den her kage.
Meget romantisk, men stadig lidt anderledes.

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Bryllupskage

Bryllupskage

Romantisk bryllupskage
Udskriv Pinterest
Antal: 16 portioner

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

NØDDEBUND

  • 120 g Sukker
  • 130 g Hasselnødder
  • 150 g Past. æggehvide
  • 0.5 spsk Kartoffelmel

VANILJEBUNDE

  • 2 Æg
  • 65 g Sukker
  • 40 g Hvedemel
  • 40 g Kartoffelmel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 Vanilje stang

HINDBÆR/RABARBER MOUSSE

  • 4 dl. Fløde
  • 200 g Hindbær
  • 300 g Rabarber
  • 1 dl. Skyr
  • 5 bl. Husblas

HVID CHOKOLADEMOUSSE

  • 0.75 dl. Sødmælk
  • 20 g Sukker
  • 2 Vanilje stang
  • 3 bl. Husblas
  • 200 g Hvid chokolade
  • 30 g Past. æggeblomme
  • 100 g Skyr
  • 5 dl. Fløde

ANDET

  • 500 g Sommerbær

Sådan gør du

NØDDEBUND

  • Start med at tænde ovnen på 170ºC og beklæd en bageplade med bagepapir.
  • I en blender/foodprocessor blender du 60 g sukker med alle hasselnødderne fint. Tilsæt ca. 50 g æggehvide og blend massen til den er kørt godt sammen.
  • I en stor skål kommes kartoffelmel og et par skefulde af det resterende sukker i sammen med resten af hviderne. Pisk hviderne stive og seje med en el-mixer eller røremaskine mens du lidt efter lidt kommer det resterende sukker i.
  • Når hviderne er pisket helt stive kommes nogle skefulde af marengsmassen i nødde/sukker blandingen og der røres godt rundt.
  • Hæld nu nøddeblandingen op i marengsen og vend det forsigtigt sammen, med en stor gummi dejskraber.
  • Find din springform frem ø 22, og læg den på bagepladen med bagepapir og tegn rundt om den. Fjern springformen igen og fordel din nødde/marengs masse i et jævnt lag inden for cirklen. Dejen skal ca. ligge i 1,5 cm. tykkelse.
  • Bag din bund i ovnen i ca. 20 min, eller til den er gylden på toppen. Lad bunden køle, med bagepapir, på en rist.

VANILJEBUND

  • Æg, sukker og korn af vaniljestang piskes til en luftig masse. Der tilsættes sigtet mel, kartoffelmel og bagepulver, og det vendes sammen til en ensartet dej.
  • Bag bunden i den samme springform som du målte nøddebunden efter. Husk at smøre siderne og beklæde bunden med bagepapir. Bages midt i ovn ved 200 grader i ca. 12 min.
  • Når bunden er bagt, så læg den på en rist, så køler den forholdsvis hurtigt af. Du må ikke begynde at samle kagen, før bunden er kold.

HINDBÆR/RABARBER MOUSSE

  • Rens og skær rabarber i mindre stykker, og læg dem i en gryde sammen med hindbær. Udblød husblassen i rigeligt koldt vand. Kog rabarber/hindbær op og lad det koge minimum 5 min.
  • Blend rabarber/hindbærgrøden med en stavblender, og passer den gennem en sigte, så alle kernerne bliver sigtet fra. Smag til med sukker, der er stor forskel på hvor meget sukker der skal til, alt efter hvilken type rabarber du bruger.
  • Kom den udblødte husblas i og opløs det, lad det køle et par min, så det ikke er rygende varmt. Kom skyren i hindbær/rabarber grøden og rør det godt igennem. Pisk fløden til en let skum, og vend hindbær/rabarber grøden i fløden.

SAMLING AF KAGEN

  • Hvis du har en kagering bruger du selvfølgelig den til samlingen af kagen, men har du ikke, kan du sagtens bruge din springform. Spænd bagepapir ud over bunden af springformen, og kom den afkølet vaniljebund i. Beklæd siderne med kageplast, hvis ikke du har kageplast, så bruge nogle lange brede strimler af bagepapir, klip dem evt. bredere end formen er høj, så er du sikker på at kagen an være der.
  • Hæld din hindbær mousse over kagen og stil den på køl. Har du forme til mousse bomber eller en anden dekorativ form, kan du tage noget af moussen fra, og støbe nogle kupler til pynt på kagen.
  • Stil kuplerne på frost til de skal bruges. Kagen stilles på køl, er moussen meget flydende, kan du evt. komme den på frost, mens du laver den hvide chokolademousse.

HVID CHOKOLADEMOUSSE

  • Udblød husblassen i rigeligt koldt vand. Kog mælk, kornene fra vanilje stangen samt stangen og sukker op. Så snart det koger, tages det af varmen, vride husblassen for vand og komme det i gryden.
  • Kom chokoladen i gryden, og lad det stå et par min. og lad det smelte. Når chokoladen er smeltet, tilsættes æggeblommer og skyr og der røres godt rundt, så massen er ensartet. Pisk fløden til let skum og vend de to ting sammen.

SAMLING AF KAGEN

  • Tag din kage ud af køleskabet/fryseren og kom nøddebunden på. Skyl og halver dine friske jordbær, og læg dem på bunden.
  • Hæld den hvide chokolademousse på og stil kagen på køl i min. 5 timer, gerne længere, så smager den bedst. Du kan også støbe nogle mousse kupler af denne mousse til at pynte kagen med.
  • Når kagen har sat sig, befrier du den fra sin form, og pyntes den som ønsket.
  • Jeg har pyntet min kage med et marcipanbånd, friske blomster, mousse kupler, krystalliseret hvid chokolade, blåbær, hindbær, jordbær og citronmelisse.
  • Husk hvis du bruger blomster der ikke kan spises, så må stilken ikke stikkes i kagen, med mindre den er dyppet i safety seal
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering