Bag med, Bagværk, Brød og boller, Chokolade, Opskrifter

Chokoladeboller – lækre og luftige

Chokoladeboller – lækre og luftige

Chokoladeboller – lækre og luftige

Chokoladeboller – lækre og luftige

Chokoladeboller – lækre og luftige

Hvem elsker ikke en omgang lækre, luftige og velsmagende chokoladeboller ? Du ved, lige som dem man en sjælden gang i mellem får købt oppe ved bageren. Den her opskrift giver dig nogle utroligt gode chokoladeboller, og så er det ikke ret svært.
Til de her boller har jeg valgt, at bruge små mørke chokoladeknapper fra Callebaut på 54,5%. Det giver, efter min mening, bollerne den perfekte smag af chokolade, uden at det tager overhånd.

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Har du set vores webshop med lækkert bageudstyr?

Chokoladeboller – lækre og luftige

Chokoladeboller – lækre og luftige

Hvem elsker ikke en omgang lækre, luftige og velsmagende chokoladeboller? Denne opskrift giver nogle utroligt gode chokoladeboller, og så er det ret nemme!
Udskriv Pinterest
Antal: 16 stk

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

  • 40 g Gær
  • 2 dl. Mælk - lunt
  • 180 g Smør - blødt
  • 3 Æg
  • 1 Æg, til pensling
  • 1,5 dl. Creme fraiche
  • 2 Spsk. Sukker
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 730 g Mel
  • 1/2 tsk Salt
  • 140 g Chokolade knapper

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lune mælk. Kom smør, æg, creme fraiche, sukker og kardemomme i og rør rundt. Kom lidt efter lidt melet i dejen, og rør godt rundt, gerne på maskine. Kom salt i.
  • Dejen skal være blød, men ikke klistret, er den klistret, så tilsæt en smule mere mel.
  • Ælt dejen i 3-5 min. på maskinen, eller ælt den på bordet. Ælt til sidst den hakkede chokolade i dejen.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16 stykker, og tril dem til boller. Læg bollerne på én bageplade med bagepapir, de skal ligge forholdsvis tæt, så de vokser sammen under bagningen.
  • Lad dem efterhæve i ca. 45 min.
  • Tænd ovnen på 200ºC varmluft, så den er varm når bollerne er færdige med at hæve. Pensel bollerne med sammen pisket æg. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 12-14 min. til de er gyldne.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering