bær, Cheesecake, Chokolade, Kager, Opskrifter

Jordbær cheesecake

Jordbær cheesecake med chokolade

Jordbær cheesecake

Jordbær cheesecake med chokolade

Endnu en til samlingen – jordbær cheesecake

Så blev det sørme tid til endnu en lækker opskrift på cheesecake. Den her gang er det en lækker jordbær cheesecake med chokolade det handler om.

I den her cheesecake har jeg i stedet for den klassiske flade kiksebund, lavet en kiksebund med sider. På den måde her chokoladeganachen en “skål” at ligge i og ikke flyder ud og ødelægger de finde hvide kanter på min cheesecake.

Jeg har kombineret vanilje, jordbær og chokolade i en cheesecake, fordi de 3 smage passer usammenligneligt godt sammen – det er altid et hit.

Kagen kan sagtens laves om morgenen og så være serveringsklar om aftenen. Jeg plejer altid at lave den dagen før, da man ofte har meget andet at se til hvis der fx kommer gæster om aftenen.

Hvis du lige som mig, elsker cheesecake så kan du helt sikkert også lide de her opskrifter

Tak fordi du læser med

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Jordbær cheesecake med chokolade

Jordbær cheesecake med chokolade

En bid af det hele
Udskriv Pinterest
Antal: 12 stk

UDSTYR I SHOPPEN

Ingredienser

KIKSEBUND

  • 350 g Digistive kiks
  • 135 g Smør

CHOKOLADE GANACHE

  • 1.5 dl Fløde
  • 150 g Mørk chokolade

CHEESECAKE FYLD

  • 200 g Flødeost
  • 75 g Sukker
  • 1 Vanilje stang
  • 300 g Græsk yoghurt
  • 3,5 dl Fløde
  • 5 bl. Husblas

JORDBÆRGELE

  • 400 g Jordbær
  • 50 g Sukker
  • 1 dl Vand
  • 3 bl. Husblas

ANDET

  • 500 g Jordbær
  • Fx. marengs toppe, krystalliseret hvid chokolade, blomster og friske jordbær Pynt til toppen

Sådan gør du

KIKSEBUND

  • Knus kiksene fint i en mini hakker og smelt smøret. Bland kiks og smeltet smør godt sammen.
  • Find en springform frem og beklæd bunden med bagepapir og siderne med kageplast.
  • Fordel kiksemassen i springformen og mas noget af kiksemassen op ad siderne. Jeg bruger et lille glas til at mase det fladt med. Tilpas eft. højden med en kniv på kiksekanten, så den bliver lige, det behøver man dog ikke. Stil din kiksebund på køl.

CHOKOLADE GANACHE

  • Varm fløden op, enten i mikroovn eller i en gryde. Hvis ikke din chokolade er sat af i små chokoladeknapper, skal den hakkes fint.
  • Når fløden næsten koger hældes den over det finthakket chokolade. Lad det stå nogen minutter, indt ti det begynder at smelte, og rør så forsigtigt rundt i det, ind til der ikke længere er nogen chokoladeklumper. Hæld chokoladen over kiksebunden og stil den tilbage på køl.

CHEESECAKE FYLD

  • Kom husblas i blød i rigeligt koldt vand.
  • Pisk sukker, ost, vaniljekorn og græskyoghurt godt sammen. Pisk fløden til en let skum.
  • Vrid husblassen let for vand og smelt den i en skål i mikroovnen. Den skal ikke have mere end 10-15 sek. Skålen skal være stor nok til at du kan piske i den med en elmixer.
  • Når husblassen er smeltet helt kommer du hurtigt et par store gryde skefulde af oste/sukker massen op til din husblas mens du pisker med elmixeren, så undgår du at husblassen trevler. Pisk nu husblast blandingen op i den resterende ostemasse. Vend det hele sammen med den let pisket fløde.
  • Tag de friske jordbær fra du gerne vil bruge til at pynte toppen af kagen med. Resten af bærene skærer du i halve og ligger oven på chokoladen på din kiksebund. Her efter hælder du ostemassen ud over din kage. Glat toppen med en paletkniv og sæt kagen på køl.

JORDBÆR GELE

  • Udblød husblassen i rigeligt med koldt vand.
  • Kom bær, sukker og vand i en gryde og lad det koge i ca. 5 min. Du skal ikke røre for meget i det, så bliver geleen ikke klar. Når jordbærrene er kogt møre hældes det i gennem en sigte.
  • Opløs husblassen i den lune jordbærsaft. Geleen skal køle til under 30 grader før du hælder den forsigtigt på kagen. Kagen skal også have sat sig på toppen inden geleen hældes på, ellers risikerer du at ostemassen bliver opløst af geleen, og så kommer der til at ligge små hvide klumper i din gele.
  • Jeg hælder min gele på ved et holde en ske over kagen med bagsiden opad, så hælder jeg geleen i en tynd stråle ned på bagsiden af skeen som så fordeler det ud over kagen.
  • Når geleen er kommet på kagen skal den på køl i min. 5 timer, gerne til næste dag.

PYNT

  • Befri kagen fra formen ved at fjerne ringen fra springformen. Kør en varm kniv langs kanten af kagen hele vejen rundt, og fjern så kageplasten.
  • Pynt kagen som ønsket eller server den som den er. Jeg har pyntet den med marengstoppe, friske jordbær, blomster og krystalliseret hvid chokolade.
Har du prøvet opskriften?Tag @DetGladeKoekken.dk eller brug #DetgladeKøkken!

2 thoughts on “Jordbær cheesecake

  1. Maria Kristensen siger:

    Hejsa

    Jeg vil prøve din opskrift imorgen 😊 men lidt i tvivl om hvad str. Springform mængden passer til så vil høre hvad str du har brugt til denne opskrift?

    PS. Super flot kage der måtte godt ha været lidt flere billeder af den😁🌹

    Mvh Maria

    1. Det Glade Køkken siger:

      Hej Maria
      Beklager jeg ikke har set din kommentar før nu, jeg håber du fandt ud af det 🙂
      Bare lige hvis andre har same spørgsmål, så er det en helt alm. springform på 23-25 cm. jeg har brugt.
      Vh. Nicoline

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering