1 0
Luksus flødeboller med karamel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Ændre servering:
Cookie dej
250g Smør - blødt
200 g Brun farin
140 g Sukker
2 tsk. Vaniljepasta
1 Æg
1 Æggeblomme
380 g Hvedemel
1 tsk. Salt
1 tsk. Natron
150 g Gold chokolade
50 g Salt karamel perler Kan erstattes med samme mængde gold chokolade
60 g Pecan nødder Hakket i små stykker
Flødebolleskum
200 g Sukker
95 g Glukose sirup
65 g Vand
120 g Past. æggehvide
2 tsk. Vaniljepasta
25 g Sukker
Fyld
0.5 dåse Dulce de leche
Chokoladeovertræk
250 g Callebaut mørk chokolade
40 g Kakaosmør
2,9 g Mycryo Præcist!

Køb udstyret til kagen i webshoppen

Fylde tyl
Stjerne tyl
Rund tyl
Rund udstikker
Sprøjtepose
Mycryo
Callebaut mørk chokolade

Luksus flødeboller med karamel

It's so fluffy!

Ingredienser

  • Cookie dej

  • Flødebolleskum

  • Fyld

  • Chokoladeovertræk

  • Køb udstyret til kagen i webshoppen

Anvisninger

Del

Luksus flødeboller med karamel hvordan kan man sige nej til sådan en? 😍
Flødebollerne består af den lækreste cookie bund med gold chokolade, pecan nødder og salt karamel perler.
Når du bider ind i flødebollen møder en fluffy vaniljeskum og en lækker karamel dig.

Det er slet ikke så svært at lave luksus flødeboller med karamel som et måske ser ud. Det vigtigste er, at du bruger et termometer til din sukkerlage, at du pisker din flødebolleskum længe nok og at din chokolade er tempereret så du får det lækre knæk.

Husk at tjekke alle mine kurser ud, der kommer løbende nye kurser og datoer.

Tak fordi du læser med❤️

Du kan følge med på Instagram her og facebook her

Husk at du kan købe alt dit kageudstyr i webshoppen her

Trin

1
Færdig

Cookie bund

Tag smør og æg ud af køleskabet i god tid. Smørret skal være blødt, og æggene stuetemperatur

2
Færdig

Tænd ovnen på 180ºC varmluft og beklæd 2 bradepander med bagepapir.

3
Færdig

Kom det bløde smør, sukker og farin i en skål. Pisk det lyst og luftigt med en el-mikser.

4
Færdig

Pisk vaniljeekstrakt, æg og æggeblomme i smørblandingen.
Bruges en røremaskine, skifte fra piskeris til k-spade efter dette step.

5
Færdig

I en skål blandes mel, salt og natron godt sammen.
Sigt nu de tørre ingredienser i, og vend det sammen på laveste heftighed til det næsten er helt blandet.

6
Færdig

Tilsæt nu chokoladen, de hakkede nødder og saltkaramel perlerne og bland til alt melet er blandet med.

7
Færdig

Lav små kugler på 15 g hver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, husk at lav afstand mellem dem da de flyder ud.

8
Færdig

Bag dem i ovnen i ca. 10 min.
Lad dem køle helt af inden brug.

9
Færdig

Flødebolleskum

I en kasserolle kommes sukker (de 200 g.), glukosesirup og vand. TIP: vej vandet af i et glas ved siden af gryden, det er svært at fjerne vand igen hvis der kommer for meget i.
Brug et termometer.
Lad massen simre op til 118ºC

10
Færdig

Mens sukkerlagen koger, piskes æggehvider stive. Når de begynder at skumme tilsættes sukkeret (de 25 g). De skal piskes helt stive! ca. 3 min. Og det kan sagtens gøres med en el-mixer, røremaskine er ikke en forudsætning.

11
Færdig

Tag sukker massen af varmen når den er 118ºC.
Imens el-mixer/røremaskinen pisker hviderne stive, hældes sukker massen i, i en tynd stråle.
Tilsæt vaniljepastaen.

12
Færdig

Nu skal der piskes! Pisk i ca. 10 min. til massen er godt luftig, let afkølet og siger en ”hul” lyd når der piskes.
Du kan teste om den er pisket nok ved at tage din dejskraber og mase op mod skummet. Hiv tilbage, skummet skal bryde "hårdt" og ikke lave lange marengs tråde. Der skal være modstand som pludselig slipper.

13
Færdig

Piskes der for lidt, vil skummen ryge af bundene når de dyppes i chokoladen.
Så pisk pisk pisk!

14
Færdig

Når skummet er klar, kommes den i en sprøjtepose med den ønskede tyl.
Sprøjt skummet på bundene.

15
Færdig

Fyld flødeboller med karamel ved at bruge en fylde tyl.
Før tyllen ned i midten af flødebollen til den rammer bunden. Sprøjt karamellen i flødebollen ved at holde et jævnt tryk på sprøjteposen, hiv langsomt op, stop med at trykke inden tyllen er trukket helt op.

16
Færdig

Lad dem stå på køkkenbordet mens chokoladen klargøres

17
Færdig

Chokolade overtræk

Når jeg laver chokoladeovertrækket til flødeboller, bruger jeg kakaosmør og Mycryo pulver (tempererings pulver).
Kakaosmør bruger jeg for at gøre chokoladen tyndere og lettere at arbejde med. Du kan snildt erstatte kakaosmør med Mycryo - det har samme effekt.
Mycryo pulver bruger jeg, fordi jeg er en skovl til at temperere chokolade, og det gør det 1000 gange lettere at få det berømte knæk! Mycryo kan ikke erstattes med alm. kakaosmør afsat i knapper.
Pulveret kan sagtens undlades, men så skal chokoladen tempereres som normalt, og ikke som beskrevet herunder.

18
Færdig

Start med at komme fint hakket chokolade og kakaosmør i en skål der kan gå i mikroovnen.
Smelt chokoladen i mikroovnen, i 20-30 sek. ad gangen ind til det næsten er helt smeltet.

19
Færdig

Tjek temperaturen på chokoladen, den skal ligge på mellem 40 og 45ºC.
Når chokoladen er helt smeltet og temperaturen er mellem 40 og 45ºC. Lader du den stå til køling indtil 35ºC.

20
Færdig

Mens chokoladen køler vej tempereringspulver af.
Jeg anbefaler at bruge en finvægt (en med decimaler) Da det er en meget lille mængde der skal bruges (1% af chokoladevægten).

21
Færdig

Når temperaturen når 34-35ºC, tilsæt pulveret i chokoladen, og røre det godt rundt med en dejskraber, indtil pulveret er smeltet helt ind i chokoladen.
Lad det køle til 31-32ºC

22
Færdig

Hæld chokoladen over i et glas der er bredt nok til at dyppe flødebollerne i det, samtidig med at flødebollen holdes med fingrene.

23
Færdig

Dyp flødebollen i chokoladen, så chokoladen dækker siden af bunden også.
Træk flødebollen op og lad den dryppe godt af inden den vender om, og stiller den på en rist.
Husk ikke at ryste flødebollen, og lad være med at vende den hurtigt om, så går det galt.

24
Færdig

Lad flødebollerne stå ind til de er hærdet helt op. Stil dem evt. på køl hvis det skal gå lidt hurtigere.
Chokolade er op til 12 timer om at hærde helt op. Så selvom knækket ikke er der lige med det samme, så skal det nok komme, hvis altså det er gjort rigtigt ;-)

25
Færdig

Opbevar flødebollerne i en Condi bøtte på køkkenbordet. De kan snildt holde 4-5 dage, men de smager altså bedst de første 2-3 dage :)

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Saltkaramel tærte ala twix
Tilbage
Saltkaramel tærte ala twix
Bamseboller med hvid hvede
Næste
Bamseboller med hvid hvede
Saltkaramel tærte ala twix
Tilbage
Saltkaramel tærte ala twix
Bamseboller med hvid hvede
Næste
Bamseboller med hvid hvede

2 Kommentarer Skjul kommentarer

Den bedste opskrift på flødebolle skum jeg har prøvet. Bruger altid denne når jeg laver flødebolleskum

Tilføj kommentarer