Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Brombær sylt
Kiksebund
100 g Digistive kiks
40 g Smør
Chokoladeknas
35 g Mandler
35 g Sukker
70 g Mælke chokolade
10 g Smør
Ostecreme
100 g Mascarpone
50 g Flødeost
1 Vanilje stang
1 spsk Sukker
Brombær sylt
150 g Brombær
50 g Rørsukker
1 Husblas

Nem cheesecake med brombær og chokoladeknas

Nem gæste dessert

Fremhævet:
  • Brombær
  • Chokolade
  • Kiks
  • Nødder
  • Smør

ingredienser

  • Brombær sylt

  • Kiksebund

  • Chokoladeknas

  • Ostecreme

  • Brombær sylt

Anvisninger

Del

Fik jeg sagt at jeg er vild med cheesecake?

Cheesecake cheesecake og mere cheesecake. Den her cheesecake er en nem cheesecake med brombær og chokoladeknas.

Hvis jeg skal vælge min ynglings dessert der ikke skal bages, så er det helt sikkert cheesecake. Og den her kunne være et godt bud på en af em jeg rigtig godt kan lide.

Den tager ikke lang tid at lave, der er ingen bøvl med husblas i ostemassen og så smager det jo bare mega godt!

Cheesecake er også en super nem dessert at lave klar til når der kommer gæster, den kan nemlig laves dagen før og så skal der bare lige lidt pynt på toppen (det behøver man dog ikke) og så er den klar til servering – nemmere bliver det vist ikke 🙂

De glas jeg har brugt er disse fra IKEA, de er geniale til portions desserter. og så koster de ikke ret meget.

Opskriften giver 4 glas.

Hvis du er vild med cheesecake, så se alle mine andre opskrifter på cheesecakes lige her.

Trin

1
Færdig

Brombær sylt

Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom brombær og rørsukker i en lille gryde og kog det op.
Smag evt. til med citron hvis ikke dine brombær er syrlige i forvejen.

2
Færdig

Kør en stavblender let i gennem hvis du syntes dine bær klumper er for store.
Vrid husblassen for vand og opløs den i de varme brombær.
Kom din brombær sylt på køl til den er stuetemperatur.

3
Færdig

Kiksebund

Knus kiksene fint i en mini hakker og smelt smøret.

4
Færdig

Bland kiks og smeltet smør godt sammen.
Fordel kiksemassen i de 4 glas/skåle, og mas dem flade med bunden af et lille glas.
Stil på køl.

5
Færdig

Chokoladeknas

Smelt sukkeret ved lav varme på en pande.
Når sukkeren er smeltet kommes mandlerne på panden og de vendes rundt til de er helt dækket af karamellen.

6
Færdig

Hæld massen ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.

7
Færdig

Mens mandlerne køler smeltes chokolade og smør i mikroovnen.

8
Færdig

De afkølede karameliserede mandler kommes i en minihakker og blendes, det behøver ikke at være blendet helt fint det hele, der må gerne være enkelte stykker mandler tilbage.

9
Færdig

Vend de blendede nødder i chokoladen og fordel massen ud over de 4 kiksebunde.
Stil dem på køl.

10
Færdig

Ostemasse

Mas kornene fra vaniljestangen ud i noget af sukkeret. Kom vaniljesukker og resten af ingredienserne i en skål, og pisk det til en ensartet creme.
Fordel cremen i de 4 glas så toppen er nogenlunde lige.

11
Færdig

Fordel din brombær sylt i de 4 glas og sti ldem på køl til de skal serveres.
De kan sagtens holde sig til dagen efter.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Chokolade cheesecake
Forrige
Chokolade cheesecake i glas – på den nemme måde
Næste
Brownies – den eneste opskrift du behøver!
Chokolade cheesecake
Forrige
Chokolade cheesecake i glas – på den nemme måde
Næste
Brownies – den eneste opskrift du behøver!

Tilføj din kommentar