Del på dit sociale netværk:

Eller du kan bare kopiere og dele denne webadresse

ingredienser

Justér serveringer
Kiksebund
65 g Kokosmel
125 g Smør
300 g Digistive kiks
Frugtfyld
250 g Mango Meget moden mango
150 g Ananas Meget moden
fra 1.5 lime Limesaft
fra 1 lime Limeskal
Ostemasse
125 g Hvid chokolade
400 g Flødeost
150 g Sukker
2 stk. Vanilje stang Kan erstattes med 1 spsk vaniljepasta
5 dl. Yoghurt naturel
5 dl. Fløde
9 bl. Husblas
Gele
275 g Mango
200 g Ananas
fra 1 lime Limesaft
fra 1.5 lime Limeskal
1 spsk. Citronsaft
3 bl. Husblas

Tropisk cheesecake med mango og ananas

Cheesecake der tager dig til troperne

Fremhævet:
  • Kiks
  • Kokos
  • Lime
  • Mango
  • Ost
  • Smør

ingredienser

  • Kiksebund

  • Frugtfyld

  • Ostemasse

  • Gele

Anvisninger

Del

Nem sommer dessert

Som I nok kan fornemme på mine mange opskrifter på cheesecake, er jeg ret vild med cheesecake. I den her omgang får I en opskrift på en tropisk cheesecake med mango og ananas.

Grunden til min store forkærlighed til cheesecake er, at kagen kan varieres i det uendelige, den er nem at lave, den kan forberedes i forvejen og så kan man gå crazy med pynten eller man kan holde det helt simpelt, og den er flot uanset hvad.

Den her cheesecake er pyntet med krystalliseret hvid chokolade, marengstoppe og friske stedmoderblomster.

Opskriften på de fine marengstoppe finder du på Bagvrk’s hjemmeside lige her,  Lene har også skrevet en meget grundig vejledning, så du er I helt trykke hænder.

Hvis du, lige som mig, elsker cheesecake så vil du helt sikkert også kunne lide den her lækre tiramisu cheesecake

Trin

1
Færdig

Kiksebund

Smelt smøren og knus kiksene fint, gerne i en blender.
Bland kiks, kokosmel og smør godt sammen.

2
Færdig

Find en springform frem (ca. 20-24 cm. i diameter) beklæd bunden med bagepapir og siderne med kageplast.
Har du ikke kageplast, så klip nogle brede strimler af bagepapir og brug dem.

3
Færdig

Kom kikse blandingen i springformen og fordel det ud over bunden.
Brug bunden af et glas til at trykke bunden sammen.
Stilles på køl ind til ostemassen er klar.

4
Færdig

Frugtfyld

Kom mango, ananas, limesaft og limeskal i en blender, og blend det til en fin purre.

5
Færdig

Ostemasse

Start med at lægge husblassen i blød i rigeligt med koldt vand.
I en skål piskes ost, sukker og vanilje sammen.

6
Færdig

Pisk yoghurten i ostemassen.
I en anden skål piskes fløden let (det må endelig ikke blive til flødeskum)

7
Færdig

Smelt chokoladen i mikroovnen, og vend den i yoghurt/ostemassen.

8
Færdig

Find dit frugtfyld frem og lun det op i mikroovnen og opløs din husblas her i.
Vend det sammen med oste/yoghurtmassen. (frugtfyldet må ikke være brandvarm når du blander det, det skal være håndlunt)
Vend til sidst fløden i.

9
Færdig

Hæld ostemassen ud over kiksebunden og stil den tilbage på køl i mindst 4-6 timer, helst til næste dag.

10
Færdig

Gele

Kom husblas i blød i rigeligt med koldt vand.
Kom mango, ananas, limesaft, limeskal og citronsaft i en blender, og blend det til en fin purre.
Passer det gennem en sigte eller et klæde, pas på at der ikke kommer for meget frugtkød med, så bliver geleen meget grumset.

11
Færdig

Lun frugtmassen op til den en lidt mere end håndlun og opløs din husblas her i.
Vent med at hælde geleen over kagen ind til den er under 35ºC, ellers risikerer du at smelte ostemassen.

12
Færdig

Når din cheesecake har sat sig, og geleen er under 35ºC hælder du den stille ud over kagen.
Stil den tilbage på køl i ca. 1 time inden du befrier den fra formen og evt. pynter den.
Jeg har pyntet min med krystalliseret hvid chokolade, marengstoppe og stedmoderblomster.

Det Glade Køkken

Hej jeg hedder Nicoline, er mor til en dejlig dreng på 3 år og gift med min dejlige mand Stefan. Det Glade Køkken er min blog, hvor jeg deler mine opskrifter, DIY og andet fra min hverdag. Jeg håber du har lyst til at læse med.

Kammerjunker
Forrige
Hjemmelavet kammerjunker
Næste
Fynsk brunsviger
Kammerjunker
Forrige
Hjemmelavet kammerjunker
Næste
Fynsk brunsviger

Tilføj din kommentar