Reklame for Dr. Oetker – kagecremen er sponsoreret
Choux au craquelin eller krakelerede vandbakkelser som de også kaldes. Wauw! Jeg er virkelig stor fan af de små banditter – og næste gang jeg laver dem, skal de helt sikkert ikke være små!
Jeg har for første gang kastet mig ud i at lave de der krakeleret vandbakkelser. Jeg er ellers gået i en stor bue uden om dem, da jeg syntes de så meget avanceret/besværlige ud, med den krakeleret top. Jeg fortryder SÅ meget, at jeg ikke har lavet dem noget før. For HOLD NU OP hvor smager de bare tæske lækkert. Og så er de jo slet ikke svære! Du kan roligt kaste dig ud i at lave dem, du vil ikke fortryde det!
Jeg har lavet mine helt basic uden på, man behøver nemlig ikke gøre det svære for sig selv, når nu det var første gang jeg skulle lave dem, måtte det godt være rimeligt lige til. Udseendet kan man altid lege med når man har styr på teknikken.
Men inden i, der er de et sandt festfyrværkeri når man får dem i munden. Den lækreste konditorcreme kombineret med en passionsfrugt curd, det smager af en varm forårsdag.
Elsker du også alt med vandbakkelsesdej, så kan du jo også prøve min opskrift på walesstang.
Følg med på Instagram eller facebook for meget mere kageinspiration.
Kog cremen som anført på pakken, jeg erstatter en af de 4 dl. mælk med 1 dl. fløde, så bliver den ekstra lækker. Stil cremen koldt ind til den er helt afkølet.
Passions curd
En en gryde røre du passionsfrugt puré, sukker og æg sammen. Varm massen over middel varme men du pisker i det. Vær tålmodig, det tager noget tid.
Når massen begynder at tykne en smule kommer du din kolde smør i lidt ad gangen mens du pisker. Bliv ved med at piske ind til massen får konsistens som en kagecreme. Kom din curd i en skål og dæk den til med film, helt ned på massen. Stil den på køl til den er helt kold. Snyd evt. ved at komme den 30 min. i fryseren
Kiksedej
Bland mel, sukker og koldt smør sammen. Brug gerne hænderne til at samle dejen med, det er lettest.
Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir og læg dejen i køleskabet mens du laver din vandbakkelse.
Vandbakkelse
Tænd ovnen på 180 ºC almindelig ovn og beklæd 2 bradepander med bagepapir. Kom vand, sukker og smør i en gryde og smelt smøren.
Kom melet i gryden og pisk det godt og lad melet stege af i ca. 10 min. husk at røre i det. Tag gryden af varmen og lad dejen køle af til stue temp. rør i det en gang i mellem.
Slå æggene ud i en skål og pisk dem let sammen. Hæld en smule æg i dejen ad gangen og pisk det godt mellem hver gang du tilføjer æg. Dejen skal være ensartet og blød, men den må ikke flyde ud. Den skal være blød nok til at du nemt kan sprøjte den ud, men ikke så blød at den ikke holder formen. Er dejen meget sej/hård, som kom lidt mere æg i, æg har ikke altid samme størrelse, så nogen gange skal der lidt mere end 4 æg i , nogen gange lidt mindre.
Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjt den ud på bagepladen i små dutter. Du kan lave 32 små eller 16 store, husk ikke at sætte dem alt for tæt, der kan være ca. 8 store på én bageplade. Har dine vandbakkelser små ridser, så gør din finger våd og dup din finger på dej spidsen, så bliver din bolle mere rund.
Kiksedej
Tag din udrullet dej ud af køleskabet, og stik den ud med en rund udstikker. De skal ca. have samme diameter som dine vandbakkelser eller en smule mindre. Sæt kiksedejen oven på vandbakkelserne.
Bag én plade ad gangen. Kom pladen ind i den varme ovn, hæld en smule (ca. 0,5 dl) vand i bunden af ovnen, så revner de ikke så nemt og bag dem i 30-40 min. (HUSK ikke at åbne ovnen ellers falder dejen sammen). Når dine vandbakkelser er gyldne tager du dem ud af ovnen og lader dem køle helt af på bagepladen. Flyt dem evt. til en bagerist så bunden ikke bliver blød. Jeg plejer at tage en kødnål og prikke et hul i bunden af vandbakkelsen, så dampen kan slippe ud.
Konditorcreme
Tag din kolde kagecreme ud af køleskabet og pisk den igennem med en håndmixer. I en skål piskes fløden stiv med flormelis. Vend fløden i kagecremen ad 3 omgange .Fyld kagecremen på en sprøjtepose med rund metaltyl. Fyld din passionsfrugt curd i en sprøjtepose med lille rund metal tyl.
Fyld først konditorcreme i bollen, ved at sprøjte det gennem det "udluftningshul" du lavede i bunden. Fyld dem ikke helt op, så er der ikke plads til din curd. Fyld op med curd.
De smager bedst når de er frisklavet, men de kan sagtens gemmes i køleskabet til dagen efter.Bare opbevar dem på en tallerken uden at dække dem til.
Vi hjælper hinanden