Walesstang – klassisk og godt
Walesstang – klassisk og godt
En klassisk walesstang går man aldrig galt i byen med.
Det smager fantastisk til enhver anledning, og gør sig særligt godt til eftermiddagskaffen.
En walesstang er slet ikke så avanceret at lave som den måske ser ud – så giv dig endelig i kast med denne lækre sag.
Klassisk walesstang
Bedømt 4 stjerner af 3 brugere
Antal
12
En gammel klassiker man aldrig bliver træt af.
Opskriften giver 2 stænger
Ingredienser
150 g Smør
3 dl. Vand
1 spsk. Sukker
150 g Hvedemel
4 Æg
1 Spsk. Vanilje pasta eller 1 vaniljestang
40 g maizena
2 dl. Fløde til piskning
2 dl. mælk
100 g sukker
5 Æggeblommer
2 dl. fløde til piskning
6 dl. Fløde til piskning
3 spsk. flormelis
Syltetøj efter smag
Friske hindbær
Chokoladespåner efter behov
Vandbakkelse
Kagecreme
Andet
Vejledning
Kagecreme
Bland 1 dl. af mælken, sukkeret, vaniljen, æggeblommerne og maizena i en skål.
Kom resten af mælken og de 2 dl. fløde i en gryde, og varm det op til lige under kogepunktet. skru ned for varmen til medium.
Hæld æggeblandingen i den varme fløde mens du pisker konstant. Pisk ind til massen tykner og bliver cremet.
Hæld cremen over i en ren skål, og dæk den med film, helt ned på cremen. Stil på køl til den er helt kold. Stil den evt. i fryseren mens du laver dine vandbakkelser. Det er vigtigt at cremen er helt kold inden du bruger den.
Vandbakkelse
Tænd ovnen på 220 ºC almindelig ovn og beklæd 2 bradepander med bagepapir
Kom vand, sukker og smør i en gryde og smelt smøren. Kom melet i gryden og pisk det godt og lad melet stege af i ca. 10 min. husk at røre i det. Tag gryden af varmen og lad dejen køle af til stue temp. rør i det en gang i mellem.
Slå æggene ud i dejen et ad gangen og pisk det godt mellem hvert æg. Kom dejen i en sprøjtepose med stjerne tyl og sprøjt den ud på bagepladen i det ønskede mønster. Jeg har lavet min stang ca. 12 cm bred og lige så lang som min bageplade. Kom pladen ind i den varme ovn og bag stangen i 20-25 min. (HUSK ikke at åbne ovnen før efter min. 20 min. ellers falder dejen sammen)
Kagecreme
Mens stangen bages kan du piske din kagecreme færdig. Pisk de 2 dl. fløde til en stiv flødeskum. Pisk den helt kolde creme igennem med en håndmixer, så den bliver ensartet i konsistensen.
Vend den stiftpisket flødeskum forsigtigt i vaniljecremen. Stil på køl til den skal bruges.
Samling
Når dine stænger er kølet helt af smører du toppen med syltetøj (ikke helt ud til kanten). Fordel din kagecreme i ønsket mængde oven på syltetøjen i en bred bane på midten.
Pisk fløden stiv med flormelis og evt. vaniljekornKom den stift pisket fløde i en sprøjtepose med stjernetyl og dekorer stangen som ønsket. Pynt den færdige stang med friske bær og lidt revet chokolade.
- Følg med for tips og tricks
- Del med en ven:
- Del på Facebook
- Pin på Pinterest